promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokk és Pitbull: így néz ki 59 évesen a Macska-jaj Dadanja, alig ismersz majd rá
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

26 évvel ezelőtt jelent meg a kultikus film, így néz ki az alkotás ikonikus alakja, akinek a legjobb mondatokat köszönhetjük.

A kilencvenes évek már 24 évvel ezelőtt véget értek, pedig számtalan ikonikus, kultikus és nagyszerű filmet köszönhetünk nekik. 2000, és főleg 2001 után nagyon sok minden megváltozott a világon, és ennek érezhető lenyomata maradt a filmiparon is. A kilencvenes évek még sokkal bohémabb volt, és ekkor rengeteg könnyed hangvételű alkotás született, amelyek beírták maguakt a történelembe is.

Ilyen Emir Kusturica örök érvényű alkotása, a Macska-jaj is, amely 1998-ban került a mozikba, és utána rövid időn belül megszerezte a kultstátuszt.

A film már az első szereplésein is nagy sikert aratott, 1998-ban például a Velencei Filmfesztiválon elnyerte az Ezüst Oroszlán díjat. A filmben előforduló színészek mind-mind nagyot mennek, a magyar szinkron pedig több mint zseniális. Az pedig szinte biztos, hogy Dadan alakja a legemlékezetesebb valamennyi nézőnek, még akkor is, ha a nagy kedvenc tuti, hogy Ida volt.

Srđan Todorović hazájában ünnepelt sztár, nagyok sok filmben játszott, illetve sok egyéb filmben is, amelyeket Magyarországon már nagyon kevesen ismernek csak, így a színésszel idehaza csak ritkán futhatunk össze, akár a közöéssgi média oldalakon vagy éppen egyéb kulturális megjelenéseken. De többek között ő szerepelt a hírhedt Szerb filmben is.

A színész amúgy igazi színészcsaládból érkezett, már az apja is ünnepelt sztár volt hazájában.

Branka Katić-tyal, a Macska-jaj című alkotásban nagyon is szabadszellemű lányt, Idát alakító színésznővel is többször szerepeltek már együtt szerb filmekben.

Így néz ki most mindenki Dadanja:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás