promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változás? Így néz ki most 24 elteltével a Macska-jaj film szerelmes tinije, akin egykor fél Magyarország nevetett
Borítókép:  Profimedia/Macska-jaj
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zare Destanov volt a film felnőtté váló főszereplője, aki rengeteg kalamajkába keveredett.

A kilencvenes évek utolsó évei a filmművészet vonatkozásában is nagy korszak volt, többek között ekkor jelent meg a tinifilmek zsánerében forradalmi változásokat hozó amerikai pite, jött a Star Wars-univerzum sztoriját visszapergető A Baljós árnyak című alkotás, amely ugyan megosztja a rajongókat, mégis sokszor citált munka, és ekkor jelent meg például a popkulturális ikonná váló Macska-jaj film is, amellyel Emir Kusturica örökre beírta magát a nagy rendezők sorába, még ha ennél sokkalta jobb filmjei is vannak. A Macska-jaj humora nagyon közép-kelet-európai, amolyan sírvavígadós, de mindemellett fesztelen és szabad, olyan egyedi élményt ad, amelyre örökre emlékezni fogunk.

A film rengeteg elismerést bezsebelt, többek között a Velencei Filmfesztivál Ezüst Oroszlán díját is.

Magyarországon is hatalmas rajongótábora lett a filmnek az évtizedek alatt. A régi szereplők sorsa pedig nagyon érdekesen alakult, mivel csupán kevesen maradtak a filmezésnél, sokuknak ez az egyetlen jegyzett filmje. Nagy-nagy kivétel a Dadant alakító Srđan Todorović, illetve Branka Katić, aki a film legszabadabb, mondhatni felszabadító főszereplője volt, kulcsfonotosságú figura Zare férfivé érésében.

De mi lett Zare-vel, illetve az őt alakító színésszel, Florijan Ajdini-vel? Neki is ez volt az egyetlen filmszerepe, bár tehetséges színésznek indult, mégsem folytatta a pályafutását, a Facebook-on, illetve a YouTube-on azonban megtalálható. Az iMDB film- és színészadatbázisban pedig képet is láthatunk róla, a színész teljesen megváltozott, a korábbi szerepe alapján már nem ismernénk rá.

Az iMDB-n láthattok róla képet IDE kattintva. Utána pedig kattintsatok vissza hozzánk, hiszen megnézhetitek a film szőke csúcsbombázóját is, friss képeket láthattok Branka Katić-ról is ebben a cikkben:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás