promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Brutálkínos bakit találtak a 30 éves Forrest Gump-ban, döbbenet, hogy ez benne maradt a filmben

Brutálkínos bakit találtak a 30 éves Forrest Gump-ban, döbbenet, hogy ez benne maradt a filmben

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Ekkora bakit véteni a világ egyik leghíresebb filmjében, még most is hihetetlen.

Robert Zemeckis és Tom Hanks többször is dolgozott már együtt, mint rendező és főszereplő. Legutóbb a Disney élőszereplős Pinokkió című filmjét csinálták együtt, ami kétségkívül a legrosszabb közös produkciójuk; inkább olyan alkotások kapcsán akarunk rájuk emlékezni, mint a Polar Expressz, a Számkivetett, vagy a Forrest Gump, ami a napokban ünnepelte 30 éves évfordulóját.

A filmmel kapcsolatban rengeteg érdekességet olvashatunk az interneten, többek között azt is, hogy a futós jelenetek többségében nem is Tom Hanks látható a snitteken, hanem a színész öccse, a nála 5 évvel fiatalabb Jim Hanks. Egy másik érdekes dolog a Forrest Gumppal kapcsolatban, hogy mi lett az ikonikus pad sorsa.

Merthogy az a pad eredetileg nem volt ott a Georgia állambeli Savannah belvárosában található Chippewa Square-en, a film kedvéért rakták oda, aztán a forgatás után el is vitték, hogy ne váljon az időjárás martalékává, illetve hogy ne lopja el senki. Ráadásul nem is egy, hanem öt padot használtak a forgatás alatt, amelyek közül az egyiket azóta is a Savannah-i Történeti Múzeumban őriznek, egyet a Smithsonian Intézetnek ajánlottak fel, kettőt a Paramount Pictures stúdió őriz, egyet pedig az a biztonsági őr kapott meg, aki a forgatás során vigyázott a rendre.

A férfitől egyébként az elmúlt 30 évben sokan meg akarták vásárolni az ikonikus bútordarabot, egyre magasabb ajánlatokat kapott - legutóbb 500 ezer dollárt kínáltak neki érte -, de mindegyiket elutasította, és azóta is a kertjében áll.


Persze a Forrest Gump is egy olyan film, ami úgy tökéletes, ahogy van; még akkor is, ha olyan bődületes baki van benne, ami egészen döbbenetes, hogy maradhatott benne a filmben. Merthogy az egyik jelenetben Tom Hanks karaktere levelet kap az Apple Computers nevű cégtől, amibe ő maga is befektetett.

Ezzel csak az a gond, hogy az Apple csak 1980-ban került a tőzsdére, tehát onnantól kezdve lehetett abba fektetni, a Forrest Gump viszont 1976-ban játszódik.

(Fotó: Screenshot)