promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ez a baj a magyar nyelvvel Will Smith szerint, Budapestről is nyilatkozott a Bad Boys sztárja

Ez a baj a magyar nyelvvel Will Smith szerint, Budapestről is nyilatkozott a Bad Boys sztárja

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Will Smith kimondta őszinte véleményét Budapestről, és azt is, mi baja a magyar nyelvvel.

Végre a magyar mozikban is bemutatásra került a Bad Boys 4. része, a Mindent vagy többet alcímet viselő etap, amiben visszatér kultikus szerepében Will Smith és Martin Lawrence. A híres hollywoodi producer, Jerry Bruckheimer nevéhez számos sikerprodukció kötődik - A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon - de a legnagyobb projektje valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe.

Most végre itt a legújabb rész, és megláthatjuk, hogy mennyire jók és ütősek még a Rosszfiúk; hogy az 55 éves Smith és az 59 éves Lawrence mennyire bírja még a tempót és mennyire élik még az akciózást együtt. Nos, az előzetes alapján úgy tűnik, eléggé.


Will Smith egyike azoknak a hollywoodi sztároknak, akit nagyon szeretnek a magyarok, és ez az érzés kölcsönös, hiszen a világsztárnak annyira megtetszett Budapest, mikor nálunk forgatta néhány éve a Gemini Man című akciófilmjét, hogy aztán itt tartották meg az egyik vörösszőnyeges premierjét, emellett nálunk ünnepelte meg 50. születésnapját, melynek keretében egy koncertet adott a Szent István Bazilika előtt.

Eredetileg úgy volt, hogy Budapest ismét valamelyik világvárost játssza majd Ang Lee filmjében, de aztán amikor idejöttek Magyarországra, úgy döntöttek, megváltoztatják a forgatókönyvben a helyszínt, mondván ha egyszer itt vannak egy ilyen gyönyörű városban, akkor ostobaság lenne azt dublőrként használni; így aztán Budapest végül saját magát játszotta a Gemini Man-ben. A produkció egyes jeleneteiben feltűnik a Halászbástya, a Széchenyi fürdő, a Hősök tere, a Vajdahunyad vára és a Kiscelli Múzeum katakombaszerű terei is.

Will Smith a filmben is kimondja a Vajdahunyad vára nevét, ezért alaposan be kellett gyakorolnia, hogyan kell helyesen kiejteni. Elmondása szerint rengeteg melója volt ezzel az egy szóval, és ennél többet nem is tudott megtanulni magyarul. Azt mondta, az a baja a nyelvünkkel, hogy nagyon távol áll az angoltól, hiszen ott van az a sok mássalhangzó, és egyszerűen nem maradnak meg a fejében.

Budapestbe viszont teljesen beleszeretett; egy igazi rejtett gyöngyszemként jellemezte, ahol a történelem csodálatosan keveredik a modern urbánus élet díszleteivel.

(forrás: 24.hu)