promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar férfiről rappel Eminem a legújabb számában

Magyar férfiről rappel Eminem a legújabb számában

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Eminem száma újdonság, megosztja a kritikusokat.

Szinte felrobbant a közösségi média az elmúlt napokban, miután megjelent Eminem legújabb klipje. Az X-en és a Google-ben elképesztő népszerűségnek örvend a szám a keresések szerint, illetve nagyon sokan kommentelnek is hozzá, vagy éppen a véleményüket fogalmazzák meg poszt formájában. A YouTube-on most ez az egyik leghallgatottabb szám.

A nosztalgia is visszaköszön benne.

A szám, amely a Houdini nevet viseli, és így a híres, magyar származású bűvész neve köszön vissza benne, egy nagyszerű klipet kapott. A Houdini klipje valamelyest a 200-es évek elejét szeretné visszahozni, hiszen a 2002-es Without me-t hozza vissza képi világában. Még a szőke Eminek is visszatér ebben a videóban.

A Houdini eltér valamelyest attól, ahogy Eminem az elmúlt években szólt a közönségéhez, hiszen lazább, viccesebb és könnyedebb alkotás. A zenei alapot pedig Steve Miller 1982-es Abracadabrája adja, és ez visszaköszön a szövegben is. A klipben amúgy rengeteg híresség is feltűnik, így Pete Davidson, Dr. Dre, 50 Cent, Shane Gillis és Snoop Dogg is.

A szám azonban provokatív szövege és utalásai miatt megosztja a közönséget.

A Houdini című szám Eminem tizenkettedik stúdióalbumán, a The Death of Slim Shady-n található. A szám Harry Houdini-re utal, a magyar illuzionistára, aki még Weisz Erik néven született Budapesten 1874-ben, majd Amerikában világhírre tett szert a mutatványaival. Eminem amúgy már több számában is tisztelgett a nagy illuzionista előtt, az 1990-es Role Model című számhoz készült klipben megismétli például Houdini egyik legnagyobb mutatványát, amely a "kínai víztartálytortúra" néven is ismert.

Íme Eminem Houdini-je: