promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A filmtörténelem egyik legszomorúbb jelenete, ami kiverte a rajongóknál a biztosítékot
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Jurassic World traumatizáló dinoszaurusz-halála, Hollywood egyik hatalmas baklövése.

A Jurassic World: Fallen Kingdom nemcsak a mozipénztáraknál aratott anno sikert, de a rajongók körében is mély nyomot hagyott. Nem a lenyűgöző dinoszauruszok vagy a lélegzetelállító akciójelenetek miatt, hanem egy olyan sokkoló és szívszorító pillanat miatt, ami örökre bevéste magát a nézők emlékezetébe és Hollywood legszomorúbb jelenetének lett kikiáltva.

A film kulcsfontosságú jelenetében a két főszereplő szigetről menekülnek, közvetlenül a pusztító vulkánkitörés előtt. Ahogy elrohannak, tehetetlenül szemlélik, ahogy egy hatalmas Brachiosaurus, melyet a szigeten hagytak sorsára, füstfelhőkbe burkolózik és elpusztul.

Ez a jelenet rengeteg rajongót megrázott, és traumatizált állapotba sodort. A Brachiosaurus a Jurassic Park franchise ikonikus lénye, a hosszúnyakú dinoszaurusz az 1993-as filmben bemutatkozva örökre belopta magát a rajongók szívébe. A Fallen Kingdom tragikus pillanata nemcsak egy ártatlan lény halálát mutatta be, de a Jurassic Park korszakának végét is szimbolizálta.

A rajongók a közösségi médiában fejezték ki a Brachiosaurus halála miatti dühüket és felháborodásukat és több pszichológus és véleményt formált a témában.

„Teljesen felesleges érzelmi sokkot okozhat a nézőben”

– mondta egy szakértő

Sokan összehasonlították a jelenetet Luke Skywalker tragikus sorsával a Star Wars: Az utolsó Jedikben. Mások pedig úgy érezték, hogy a Brachiosaurus halála érzelmileg megterhelőbb volt, mint ha a főszereplőt karakterét egy dinoszaurusz megölte volna.

J.A. Bayona rendező a nosztalgia faktorra építve, a Jurassic Park dallamának megrendítő változatát komponáltatta a jelenethez, hangsúlyozva a veszteség súlyát és a 25 évvel ezelőtt megkezdett álom végét.

A Jurassic World: Fallen Kingdom traumatizáló dinoszaurusz-halála örökre megmarad a rajongók emlékezetében. A film ezzel a sokkoló pillanattal nemcsak a dinoszauruszok iránti tiszteletünket, de a nosztalgiánkat is próbára tette.

A film producerei megértették az üzenetet és a felháborodást és a jelenet miatt.

Forrás: www.looper.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás