promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy meglepetés a magyaroknak a Netflixen, meglépte a szolgáltató
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt sokan imádni fogják.

A Netflixen az elmúlt időszakban egyre több magyar tartalom van, és most nem elsősorban a szinkronra gondolunk, hanem arra, hogy magyar filmek jelennek meg a felületen folyamatosan. Nem is olyan régen például felkerült a kritikusok által utóbbi évek egyik legjobb magyar filmjének tartott Semmelweis, amely a magyar orvos életének fordulópontjáról mesél nekünk, a filmben rengeteg dráma is van, hiszen a magyar orvost elképesztő intrikák érték a tudóstársadalom berkeiből, és ezzel folyamatosan küzdenie kellett.

A film elsősorban a bécsi évekre koncentrál az anyák megmentője kapcsán, amikor igazságot szerez magának.

Rendkívül pozitív kritikákat kapott a film, amelyet a Netflixen is rengetegen tekintettek meg ezidáig. Az is érdekesség Semmelweishez kapcsolódóan a Netflixen, hogy korábban volt egy sorozat, amelyben az egyik központi jelenet mondanivalóját a magyar tudós példáján keresztül láttatták. A gondolatmenet a Mise éjfélkor című misztikus szériában hangzott el még korábban a sorozat végefelé.

A filmben egy jelenetben egy szereplő Semmelweis történetén keresztül mutatja be, hogy néha a legzseniálisabb kutatók és elméletek is megelőzik a korukat, ezért pedig sokszor kritikát és elutasítást válthatnak ki a tudományos közösségben. Semmelweis, aki az akkor még elfogadatlan baktériumelméletről beszélt tudóstársainak csak évtizedekkel később kapott elismerést. Részben azért is, mivel rámutatott az eddigi gyakorlat hibáira, vagyis kritikát fogalmazott meg az orvosokkal kapcsolatban.

Ám mi került fel most?

Felkerült a műsorkínálatba a Marsra magyar! című vígjátéksorozat, amely hatalmas sikert aratott korábban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás