promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszúrták, Amerikában A múmia-filmben ez a piszkos magyar beszólás hangzik el, Brendan Fraser az elszenvedője
Borítókép:  (C)Universal Pictures film : The Mummy (1999)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokat lehetett olvasni különböző fórumokon, hogy mi hangozhat el a jelenetben.

Az 1999-es A múmia című film azaz alkotás, amelynek bizony több magyar vonatkozása is van, bár ezek annyira azért nem hangsúlyosak. Ám van jelenlétük a filmben, de csak akkor, ha hegyezzük a füleinket, hiszen nagyon nehezen hallhatók ki az eredeti szövegben is. Nagyon sok fórumon kérdezték a rajongók, hogy pontosan mi lehet az a magyar szöveg abban a jelenetben, mikor főhősünk, Brendan Fraser Benit próbálja kicsit jobb belátásra bírni. Ám nem akar összejönni, de Beni közben elmond pár érdekes kifejezést.

Beni Gábor amúgy a sztori szerint Magyarországról származik, méghozzá Budapesten született, majd utána lett kalandor. Több nyelven kiválóan beszél, épp ezért nagyon is jól szót ért a különböző nációk tagjaival az idegen légióban, ahol együtt katonáskodik Rick O'Connell-lel.

Magyar vonatkozása a filmnek az is, hogy a női főszereplő, Rachel Weisz tényleg magyar származású, hiszen ő a 2020-ban elhunyt tudós-feltaláló, Weisz György lánya. A tudós még az 1930-as évek végén hagyta el a családjával Magyarországot. Rachel Weisz már nem ebszél magyarul, azonban pár reklámban hallhatjuk őt megszólalni apja nyelvén.

Beni Gábor tehát az egyik jelenetben Brendan Fraser-re használja a piszkos magyar kifejezést. Nagyon sok magyar rajongónak sem tűnik fel a magyar kifejezés, még akkor sem ha angolul nézik, hiszen nagyon eltorzul a kifejezés, ahogy Kevin J. O'Connor színész kiejti anyanyelvünk néhány szavát.

De hogy mi hangzik el pontosan a filmben magyarul?

"Piszkos állat!"

Tehát Beni így inzultálja Rick-et, aki maga sem érti, hogy mit ordibál neki Beni, aztán nem is érdekli, hiszen a jelenetben nem ezen van a hangsúly.

Még milyen magyar érdekességek vannak Hollywood-i filmekben?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás