promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Stonehenge sokkal durvább titkokat őriz, a Földön túlra vezetnek a jelek tényleg, egészen a Holdig
Borítókép:  Profimedia/ James O Davies
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez tényleg új információ lehet, amely teljesen új fényt vethet a monstrum rendeltetésére.

A Stonehenge a világ egyik legrejtélyesebb építménye, olyan rejtélyes építmények sorába illik, mint a Húsvét-sziget szobrai vagy éppen az egyiptomi piramisok. A Stonehenge Anglia egyik leglátványosabb, több ezer éves építménye, amelyet évente turisták milliói keresnek fel, nem is csoda, hogy rengeteg kutatás zajlik a területen, hogy egzakt választ adhassunk a nagy kérdésre,

hogy miért építhették?

Az sem véletlen, hogy pont azon a területen építették fel, hiszen épület maradványai is találhatók a kövek alatt, tehát ez a terület már a Stonehenge előtt is szakrális terület lehetett az helyben lakók körében. Ráadásul az is érdekes fejlemény, hogy a Stonehenge környékén rengetek sírt is találtak a kutatók. A legújabb ásatások pedig egy gigantikus sírkomplexumhoz vezettek, amely megelőzte több száz évvel a Stonehenge építését is.

Ez is bizonyítja, hogy a környék szakrális hely lehetett, a szigeteken élők egyik fontos gyülekezési pontja.

Kiderülhetett, hogy a Hold mozgásához is igazították a köveket.

Ezzel párhuzamosan pedig arra derülhetett fény, hogy a Hold állásait, a bekövetkező ciklusokat is ezzel követték. Tehát nemcsak a Nap, hanem a Hold mozgásához is igazították a köveket. Ennek pedig gyakorlati haszna is lehetett, hiszen a Hold tündöklése az éjszakai égbolton, segíthette őket az éjszakai vadászatban, amikor ennek eljött az ideje, és Stonehenge ezt megmutathatta nekik több ezer évvel ezelőtt.

A Hold és a Nap bizonyos állásai pedig a temetkezésekben, a temetkezések helyeinek meghatározásában is nagyon fontos szerepet játszottak az építők elképzelése és hitvilága szerint.

Manapság is összegyűlnek az emberek a nyári napforduló alkalmával a Stonehenge-nél:

(via Ancient-Origins)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás