promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csillagszemű fiú 55 évesen is a Holt költők társasága című film főszereplője
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ikonikus film idén 35 éves, a szereplők pedig sokat változtak.

A Holt költők társasága a világ egyik legikonikusabb filmje, egy felnőttéválás-film, csupa művészettel, és többek között a legendás Robin Williams-szel, aki élete egyik legnagyobb alakítását nyújtja, gondosan megágyazva a Good Will Hunting című alkotásban nyújtott szerepének is. A Holt költők társasága tele van óriási nevekkel, olyan fiatal színészek neveivel, akik rövid időn belül hatalmas karriert futottak be, és nagyon sokszor láthattuk őket utána is a filmvásznon.

Nagy költségvetésű blockbusterekben vagy sorozatokban.

A film jelenleg is elérhető a Disney+ műsorán, így akik nosztalgiára vágynak, ott is megnézhetik az alkotást, amelyet már korában is nagyra értékeltek a kritikusok, és Oscar-díjat kapott a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. És több, más kategóriában is jelölték a rangos díjra, így többek között Robin Williams is jelölést kapott, mint legjobb színész.

A film főszereplői azonban a fiatal srácok, akik egy konzervatív iskolában tengetik mindennapjaikat, művészet és realitás között.

Többek között találkozhatunk nagyon fiatalon Ethan Hawke-kal is. Ám a film igazi főszereplője valószínűleg Robert Sean Leonard, aki Neil Perry-t alakítja, és ő hódol leginkább a művészetnek, a költészetnek, őt hatják meg leginkább Robin Williams szavai.

Robert Sean Leonardot leginkább Magyarországon is a Doktor House című sorozatból ismerhetjük, hiszen ebben a szériában ő alakította dr. James Wilsont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás