promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a LEGO-név valójában? Mindent megváltoztat, ha megtudod
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A LEGO egy mondatból jön, amely téged is érdekelhet.

Vannak kedvenc márkáink, és vannak imádott márkáink, amelyek már gyermekkorunk óta velünk vannak mindenhol. A LEGO is ilyen, gyermekkorunkban megismerkedünk vele, de valójában soha nem is gondolunk bele, hogy mit jelenthet a szó, honnan jöhet, és egyáltalán, hogy mit jelenthet mindez magyarul. Még nemzetközi LEGO-napot is tartanak, amelynek az ideje minden évben január 28.

Miért pont január 28.?

Réges-régen (1958-ban) egy messzi európai országban ezen a napon sétált be a szabadalmi hivatalba a LEGO-kockák kitalálója, Godtfred Kirk Christiansen, hogy bejegyeztesse a találmányát, amely rövid időn belül forradalmat indított be a játékgyártásban is. 1958-ban tehát megváltozott minden, és erre azóta is emlékezünk, minden évben egy nap.

Életnagyságú LEGO-szerkezetek.

A LEGO manapság nagyon népszerű filmek és játékok, illetve sorozatok után is gyárt figurákat, jeleneteket, így többek között a Star Wars-rajongók kedvére is tesznek nagyon sokszor. Korábban pedig még arra is sor került, hogy felépítsenek több tárgyat élethű nagyságban. Egy X-szárnyú vadászgépet is megépítettek LEGO-kockákból.

Méghozzá a svájci Alpokban.

De mégis mit jelent a LEGO-név?

Nos, egy mondta áll a kifejezés mögött, méghozzá az, hogy "leg godt". Ez pedig magyarul annyit tesz, hogy játssz jól. Ami még érdekesség, hogy a céget egy dán asztalosmester, Ole Kirk Christiansen alapította 1932-ben, kezdetben fából készült játékokat gyártottak, és 1934-ben vették fel a mai nevüket,

A cég történetéből pedig korábban készítettek egy kisfilmet is, így mindenki láthatja, hogy indult minden, hogy kezdődött az, ami ma annyira természetesnek veszünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás