promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heath Ledger utolsó fotója a mai napig kísért, még mindig csak 45 éves lenne a tragikusan fiatalon elhunyt színész
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már fiatalon fényes filmes karriert tudhatott magáénak, fájdalmasan korai volt a halála.

A napokban ünnepelhette volna születésnapját Heath Ledger, aki még mindig csupán 45 éves lenne. A halál azonban nagyon korán elragadta őt, elvesztése pedig a mai napig fájdalmas mind a rajongók, mind pedig Hollywood számára.

A 28 éves ausztrál színész 2008-ban hunyt el manhattani otthonában, halálát több, receptre kapható gyógyszer okozta, melyet inszomniájára és megfázására szedett. Halálát megelőzően többször hangoztatta, hogy fizikailag nagyon kimerült, ám a gondolatai továbbra is a szerepei körül forogtak, emiatt élete utolsó hónapjaiban nagyon rosszul aludt.

Mindez az utolsó fotóján is látszik rajta, meggyötörtnek és fáradtnak tűnik a képen, ami mindössze néhány nappal a halála előtt készült róla. Kimerültségét többek között A sötét lovagban játszott szerepének is tulajdonították.

A zseniális alakításáért Ledger ugyan posztumusz Oscar-díjat kapott a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában, nagyon drága árat fizetett érte. Utolsó szerepe ugyanakkor tökéletesen példázta, mekkora odaadással végezte hivatását, és mennyire sokoldalú színész volt valójában.

Ledger már a kilencvenes évek végén bontogatni kezdte a szárnyait, és már akkor egyértelmű volt, hogy rendkívüli tehetséggel van megáldva. A világhírt a Túl a barátságon hozta meg számára, már ezért Oscarra jelölték.

A legemlékezetesebb azonban egyértelműen Joker szerepe volt, a színész egészen elképesztő átéléssel formázta meg karakterét, alakítása pedig ikonikussá vált - nem csupán a Batman-rajongók körében. Ledger mindazonáltal barátai visszaemlékezései alapján szorongott a nagy hírnév miatt, és leginkább csak a családjával szeretett volna több időt tölteni. Imádta kislányát, Matildát, aki mindössze két éves volt, amikor édesapja elhunyt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás