promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könny szökik a szemedbe a legendás Belmondo-film világhírű zenéjének feldolgozásától
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha csak egy filmes klasszikust hallgatsz meg ma, ez legyen az!

A profi című, 1981-ben készült film szerencsés csillagzat alatt született, hiszen nem csupán egy világhírű színész, hanem egy mindenki által ismert zeneszerző is a nevét adta hozzá, a siker pedig természetesen nem is maradhatott el!

Sajnos azóta már sem Jean-Paul Belmondo, sem pedig Ennio Morricone nincs közöttünk, szerepeik és zenéik viszont örökké velünk maradnak. A profi főcímdala ugyan több más filmben is felcsendült, de a Chi Mai-t kétségtelenül innen ismerik a legtöbben.

A kétszeres Oscar-díjas zeneszerző alkotását számtalan alkalommal feldolgozták, ezúttal zongorán hallhatjuk a jól ismert taktusokat, a hangszer pedig tökéletesen visszaadja a mű érzelmi töltetét, annak mélységét.

Ami A profit illeti, egyértelműen a legismertebb Belmondo-filmek között tartják számon, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az április 9-én 91 éve született színész állami búcsúztatásán is hallhatták az egybegyűltek a Chi Mai-t a Köztársasági Gárda zenekarától.

Unokája, Victor Belmondo akkor így búcsúzott nagyapjától:

„Sosem hagyta abba a boldogság keresését, de adott is boldogságot”.

Emmanuel Macron francia államfő is érzelmes sorokkal vett végső búcsút Belmondótól:

„Örökre a Káprázatos marad”

– utalva ezzel egy 1973-as filmjére.

„Jean-Paul Belmondóval egy nemzeti kincs távozott, ragyogó vidámságában és kitörő nevetéseiben. A nagy színészeink közül ő volt az, aki messze elvitte a közönség pálmáját”.

Jean-Paul Belmondo hosszú, hangos sikerekben gazdag karrierje során mintegy száz filmben és több mint negyven színházi előadásban vállalt szerepet. A kor legnagyobb színészeivel, színésznőivel, rendezőivel és zeneszerzőivel dolgozott együtt. Utoljára 2008-ban állt kamerák elé, 2021. szeptember 6-án hunyta le örökre a szemét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás