promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mocskos szóval illették a britek III. Károlyt, ez már túl megy minden határon
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

III. Károlyt a saját alattvalói illették ezzel a kifejezéssel.

Azt mondják, ha angol humorról van szó, akkor nincsenek határok; de ugyan meddig mehetnek el a britek a poénkodásban, ha a királyi család egyik tagjáról van szó? Úgy tűnik, bármeddig, hiszen korábban láthattunk példát arra is, hogy az egyik angol sorozatban lefejezték Károly herceget és Diana hercegnét, sőt olyat is láthattunk már, hogy a brit titkosszolgálat legbénább ügynöke ezüsttálcával püfölte Erzsébet királynő fejét a Buckingham-palotában.

Természetesen mindkét esetben Rowan Atkinson volt a hunyó - pontosabban az ő karakterei. A Mr. Bean sorozat egyik jelenetében látható az, amikor a komikus figura lakásfelújítás közben lenyakazta a hercegi párt, illetve a Johnny English újratöltve című film zárójelenetében agyabugyálja el az angolok királynőjét, mert összekeveri egy bérgyilkossal. Mondjuk az se volt gyenge, amikor a Bean-sorozatban egyszer lefejelte Erzsébetet.


Ebből is látszik, hogy az angoloknak nem csak másokra, hanem saját magukra is van humoruk - ezt bizonyítja az is, hogy II. Erzsébet korábban részt vett olyan játékokban, hogy csinált egy közös jelenetet Daniel Craig James Bondjával, aki maga kísérte el helikopteren a királynőt a londoni olimpia megnyitójára, illetve még Paddington-macival bevállalt egy közös teázást - aminek nyilván nem lett jó vége.


Viszont van egy film, amiben talán már túlmentek bizonyos határokon a britek, ugyanis olyan mocskos szóval illették Károly király külsejét, ami biztos nem esett jól neki. Károly még csak herceg volt, amikor bemutatták ezt a filmet, ráadásul pont abban az évben, amikor felesége, Diana meghalt.

A Bean - Az igazi katasztrófafilm egy angol-amerikai vígjátéknak készült, amit az eredeti sorozat alkotópárosa, Richard Curtis és Rowan Atkinson írt. Ennek egyik első jelenetében van egy olyan párbeszéd, amiben az amerikai múzeum tulajdonosa felvázolja a családjának, hogy Mr. Bean náluk fog lakni, amíg Amerikában tartózkodik, de ennek senki sem örül. A családapa még azt is bedobja a lányánál, hogy talán Bean egy nagyon jóképű tudós, mire a kamasz így reagál:

„Ugyan már! A faszi egy rémség lesz. Minden angol férfi ronda. Csak nézz Károly hercegre, és sírj”.

Ez a kijelentés biztos nem tetszhetett Károlynak, főleg a gyászidőszakban, hiszen a filmet 1997. augusztus 1-jén mutatták be, és augusztus 31-én halt meg Diana, tehát pont rosszul jött ki a film ütemezése.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás