promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emlékszel, amikor II. Erzsébet kiugrott egy helikopterből James Bonddal? Nézd meg újra a királynő emlékezetes cameo-jeleneteit!
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt van a videó, amiben II. Erzsébet James Bonddal látható közös jelenetben, aztán az angol királynő Paddington macival ült le teázni.

II. Erzsébet karaktere számtalan angol filmben és sorozatban tűnt fel. No, persze ezek közül egyik sem volt maga a királynő, csupán hasonmások, akik egy rövid időre az ő bőrébe bújhattak. Rowan Atkinson többször is találkozott "Őfelségével" a Johnny English-filmekben, egyszer tévedésből meg is támadta egy fémtálcával, Mr. Beanként pedig véletlenül lefejelte őt az egyik jelenetben.

II. Erzsébetről tudni illik, hogy nagyon kedvelte a humort, és ő maga is szeretett humorizálni. Sokan nem is tudják róla, hogy életében mindössze kétszer vállalt olyan cameót, amiben valamelyik ikonikus angol figurával együtt szerepelt.

A 2012-es londoni olimpia nyitóünnepségén vetítették le azt a kisfilmet, amiben a királynő magával Daniel Craig James Bondjával együtt szerepelt. A 007-es ügynök a Buckingham-palotába ment el Őfelségéért, hogy aztán egy helikopterrel elvigye a stadionba. Persze senki sem számított arra, hogy valóban II. Erzsébet szerepel a rövidfilmben, és egy ideig háttal is ült Bondnak - ezzel azt a látszatot keltve, hogy csak egy dublőr bújt a királynő bőrébe. Aztán amikor megfordult, akkor szembesült mindenki azzal, hogy az angol uralkodó tényleg elvállalta, hogy szerepeljen egy James Bond-alkotásban.

Később aztán a királynő és Bond kiugranak a helikopterből és a nyitóünnepségen landolnak. Mondani sem kell, hogy azoknál a részeknél, amelyek már nem a Buckingham-palotában játszódnak, nem az igazi II. Erzsébetet láthatjuk. Érdekesség, hogy erről a szerepléséről a királyi család nem is tudott, így mindenkit meglepetésként ért, mikor meglátták őt a kisfilmben.

II. Erzsébet trónralépésének 70. évfordulója alkalmából készült egy másik kisfilm, amiben az uralkodó az angol gyermekirodalom talán legismertebb figurájával, Paddington macival együtt teázik. Persze Paddington ebben is hozza a formáját, mohó módon kikortyolja az összes teát a kannából - csupán néhány cseppet hagy Erzsébetnek -, majd szerencsétlen módon beletenyerel a tejszínes süteménybe. Ezek után felajánlja a királynőnek, hogy ad neki lekváros szendvicséből, amit a sapkája alatt tart.

Ez a videó pár hónappal II. Erzsébet halála előtt készült és került fel az internetre. Az uralkodó két cameója között pontosan 10 év telt el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás