promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meryl Streep egyetlen filmje miatt szégyelli magát, pedig imádták a kritikusok
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meryl Streep csak ezt az egy filmjét bánta meg, de azt már a forgatáson.

Meryl Streep a világ egyik legjobb színésznője, aki különleges rekordot tart az Oscar-díj történetében. Bár a Legjobb női főszereplő kategóriájában 4 Oscar-díjas Katharine Hepburn és a 3 aranyszoborral kitüntetett Frances McDormand után "csak" a harmadik helyen áll a kategóriában két Oscarjával, 17 jelölésével még ma is ő tartja a rekordot; hozzá kell tenni, hogy Meryl Streep így is 3 Oscar-díjas színésznő, hiszen első elismerését a Legjobb női mellékszereplő kategóriában vehette át (Kramer kontra Kramer), a másodikat a Sophie választásáért, a harmadikat pedig A Vaslady-ért.

Meryl Streep számtalan filmben játszott már, mind például a Mamma mia, a Vaslady, a Kramer kontra Kramer, Az ördög pradát visel, a Ne nézz fel, vagy Az éjszaka csendje - a nevéhez összesen 95 bejegyzett produkció között csupán egy olyan van, ami miatt a mai napig szégyelli magát.

A színésznő már a forgatáson megbánta, hogy elvállalta a szerepet, hiszen ott jött rá igazán, hogy nem tudja teljesíteni azt, amit elvárnak tőle. A rendező ugyanis azt mondta Meryl-nek, hogy legyen titokzatos és gyönyörű, de a színésznőtől annyira idegen volt ez az egész jellem, hogy az egész forgatáson csak az járt a fejében, hogy ő alkalmatlan erre a feladatra.

Nehéz volt, hiszen épp előtte forgatta le Robert Bentonnal és Dustin Hoffmannal a Kramer kontra Kramer-t, amiért 1980-ban megkapta élete első Oscar-díját, és utána belecsöppent ebbe a noir filmbe, amivel nem igen tudott azonosulni. Felmerülhet a kérdés, hogy miért vállalta el a felkérést, hiszen egy korábbi interjúban elárulta, hogy neki fontos, hogy valamilyen szinten kapcsolódni tudjon a forgatókönyvhöz vagy a karakterhez.

„Nem vagyok benne biztos, hogy a »beleszeretni a karakterbe« a megfelelő kifejezés arra, amivel leírhatnám azt, ami történni szokott. Kell lennie valamilyen felismerésnek, amikor először elolvasom [a forgatókönyvet], ami nem nyaktól felfelé történik. Egyfajta összhang a lelkedben, egy mély megvilágosodás, hogy valamit megértesz ebből a karakterből, aki valamilyen szinten hasonlít rád, még ha egyenesen szörnyű is. Egyszerűen csak valahol magadra ismersz”

Az 1982-es Az éjszaka csendje pedig egy olyan bukott film volt, amit dicsértek a kritikusok. Annak idején a filmes újságírók azt írták Benton alkotásáról, hogy egy "Alfred Hitchcock filmes gyöngyszemei előtti tisztelgés".


Az éjszaka csendje története szerint meggyilkolják a pszichiáter Dr. Sam Rice egyik páciensét. Később találkozik a férfi egykori munkatársával, egyben szeretőjével, Brooke-kal. Dr. Rice nyomozni kezd, és hamarosan azon kapja magát, hogy belezúgott az enigmatikus, szőke nőbe, aki vélhetően a páciens gyilkosa.

Meryl Streep korábban így kívánt magyarul boldog karácsonyt az itteni rajongóknak:

(via)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás