promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg ez a legjobb film Valentin-napra? Ezt gondolják a magyar szerelmespárok a legjobb romantikus kikapcsolódásnak
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rendhagyó szavazás a legjobb romantikus komédiákról, amik februárban szóba jöhettek az elmúlt években.

Magyarországon még ma is rengetegen vannak, akik nem különösebben lelkesednek a Valentin nap intézménye iránt, a szerelmeseknek azonban ez mindig egy jó alkalom, hogy valamivel kedveskedjenek egymásnak (nem feltétlenül mindig csak a férfiak a hölgyeknek).

Az egyik legkézenfekvőbb választás sokak számára ilyenkor még mindig egy jó kis romantikus mozizás, egyszerűen azért, mert szeretjük a filmeket. A műfaj jóllehet szinte teljesen kihalt a mozikból, mivel a párok ma már gyakran inkább a Netflixet (vagy más streaming oldalt) választják, ami dugig van romantikus tartalmakkal, de ilyenkor még azok is szívesebben tesznek kivételt, akiket egyériránt ki sem lehet robbantani a négy fal közül.

Romantikus komédiákkal persze Dunát lehetne rekeszteni, ezért mostani szavazásunkban pár olyan filmet választottunk ki, melyeket a maguk bemutatásának idejében kifejezetten Valentin-napra időzettek.

Meglepő lehet, de a "Valentin-napi film" titulus a tengeren túlon is csak múlt évtized közepén kezdett meghonosodni, előtte nem volt jellemző, hogy kifejezetten február 14. idejére időzítsenek romantikus filmeket.

Helyette inkább az volt a jellemző, hogy még januárban bemutatott filmek ilyenkor kaptak egy friss löketet a turbékoló szerelmespároktól. Ez egyébként idén is így alakult, az egyetlen klasszikus romantikus komédia, a se veled se nélküled sztori jól ismert sablonjait újra rajzoló Imádlak utálni is több hete a mozikba került már, de most számíthat egy kis nézőnövelésre.

Magyarországon ráadásul több februári romkom is akad, amit csak tavasszal mutattak be a mozik, a listánkból például ilyen A randiguru is, ami csak Amerikában számíthatott valenteninnapi randifilmnek, hozzánk csak márciusban hajózott be.

Na de akkor lássuk végre azt a listát!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás