promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hol van Magyarország? Az amerikaiak félelmetes válaszokat adtak
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindig fogós kérdés az, amikor egy amerikaitól kérdezik meg azt, hogy egy-egy európai ország pontosan hol található Európában.

Gyakran visszatérő toposz az, hogy bezzeg az amerikaiak annyira nincsenek képben a világ dolgaival (így a világ földrajzával sem), hogy nem tudják egyszerűen megtalálni a térképen, hogy egy-egy ország, hol található pontosan Európában. Ám sokan nem gondolnak bele abba, hogy egy európai sem tudja feltétlenül azt, hogy az egyes amerikai államok pontosan hol találhatók a térképen, a vaktérképen. Még úgy nagy átlagban azt be tudjuk lőni, hogy mely városok ás államok találhatók a keleti vagy a nyugati parton, de a városok pontos helyét már valószínűleg nem tudjuk megmutatni, felismerni.

A YouTube-on is rendre visszatérő videós topik az, hogy amerikaiakat kérnek meg arra, hogy egy gigantikus vaktérképen mutassák meg, hogy egy-egy európai ország pontosan hol található. Néha tényleg nagyon félelmetes eredmények jönnek ki, a videóknál sokszor visszajön az, hogy Magyarország térképére valamelyik északi ország nevét írják be, előfordult már Dánia és Finnország is korábban.

Ám vannak olyan amerikaiak is, akik nagyon is képben vannak Európa államaival, és nagyon jól menetelnek a játékban, ám akkor váratlanul megérkezik Szlovákia és Szlovénia párosa, illetve több kisebb ország, és hirtelen elkezdenek szaporodni a hibák. Íme egy videó, amelyben Európa országairól kérdezik az amerikai youtubbert, ő pedig jól veszi az akadályokat.

Ám van pár kivétel, ami még neki sem megy, és ezek a térségünkben találhatók.

Európaiak az USA térképe előtt?

Ám, mi van akkor, ha európaiakat kérdeznek arról, hogy mutassák meg vaktérképen az egyes amerikai államokat, bizony meglepő eredmény születik, sokszor nagyon rosszul teljesítenek a játékosok, megesik, hogy csupán 20 százalékos a találati arány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás