promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
500 éves ajtót talált egy a férfi a nappalija közepén, sokkolta a fal mögött rejtőzködő bejárat
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolog került elő a fal mögül, igazi sokkoló kis felfedezés.

A közösségi médiában, így a TikTok-on és az Instagramon is elképesztő népszerűsége van azoknak a kis bejegyzéseknek, fotókkal és videókkal illusztrált kis dolgoknak, amelyekben a szerzők arról tesznek tanúvallomásokat, számos bizonyítékkal karöltve, hogy bizony nem mindennapi ingatlanban laktak, nem szokványos ingatlant, házat vagy lakást vásároltak, hanem valami olyat, ami borzongóan különleges, és a felfedezésük felér azzal, mint amikor megtalálták Trója nyomait még a 19. század végén, és Heinrich Schliemann azonnal világsztár lett.

Nos ezek a titkos szobák és átjárók néha nagyon minimalisták. A trend ugyanis olyan, hogy előbb vagy utóbb mindenki próbál felkapaszkodni rá, és még egy semmiség is azonnal olyan színbe kerül a közösségi média fórumain, mintha tényleg történelmi pillanatokat élnénk át.

Ám az, amit egy spanyol férfi talált a nappalijában a rekonstrukció közben, a világ egyik legkülönlegesebb felfedezése, amire nincs példa más fórumokon.

Úbedában történt a nagy felfedezés, egy 30 ezer fős, kis spanyol településen. Juan úgy döntött, hogy nagy munkába kezd, és a fal kibontásával kezdte, ám itt meg is akadt a folyamat, mivel a fal alatt feltárult egy nagyon régi, 16. századi kórház bejárata, illetve bejárati domborműve, amelyet még egy reneszánsz művész alkotott, majdhogynem 700 évvel ezelőtt.

Később pedig azt is sikerült kideríteni, hogy a mester neve Andres de Valdemir, aki 500 évvel ezelőtt jelentős alkotásokkal járult hozzá a város épített örökségéhez. A dombormű pedig egykor a helyi kórház bejáratát díszítette, amely elé később házakat építettek, és a csodálatos alkotás elveszett, ám msot megkerült.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás