promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Négy amerikai csúnyán elbukott Magyarországról szóló kérdésben, meglepő fordulatokkal tarkított a Buzzfeed kihívása
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon érdekes kísérleti videó született.

Van az a közkedvelt kis klisés közvélekedés, miszerint az amerikaiak nem ismerik Európát, és nem tudják, hogy az egyes országok hol találhatók Európa térképén, sőt, még akkor is furcsán néznek, ha meghallanak egy kevésbé ismert európai országnevet. Bizony lehet, hogy ez így van, de akkor tegye fel az a kezét, aki egy vaktérképen, egy földrajzi játékban legalább az Amerikai Egyesült Államok több tucat államából 20-at jó helyre tud beírni.

Nagyon nehéz lenne, és valószínűleg kapásból elbuknátok.

Azonban egy-egy ilyen játékot nagyon jó lehet megnézni, végigizgulni, hiszen Európában is több mint 40 állam van, és ha ezeket el kell helyezni a térképen, az bizony nem könnyű, és még mi is hibázhatunk nagyokat innen Magyarországról. A Buzzfeed YouTube-csatornáján megjelent játékban két csapat mérte össze az erejét, hogy ki találnak el többet. Csupán az országneveket kapták meg, és sok idejük volt arra, hogy a vaktérképre beirogassák, hogy mégis, szerintük az egyes, papírra írt országnevek hol vannak Európában.

Azért néha előfordultak olyan megjegyzések, hogy ezek valóban mind létező országok?

A játékban több meglepetés is született, a legnagyobb nemzeteket hamarabb kitalálták a résztvevők, így Franciaország és Németország vagy éppen Olaszország például csuklóból jött, az viszont már meglepő volt, hogy például Montenegrót is kapásból tudta az egyik csapat, hogy hol található Európában. Ám Szlovénia és Szlovákia már például komoly gondot kozott.

Hozzászólók is megjegyezték többen, hogy nagyon érdekes, hogy míg Montenegró könnyen ment, addig Svédországot például már nem tudták elhelyezni a térképen.

És akkor eljutottunk szép csendben Magyarországhoz, és azt vehettük észre, hogy míg az egyik csapat átlépett Magyarországon, és inkább nem helyezték el a térképen addig a másik bizony Magyarországra azt írta fel, hogy Dánia, bár ezt később korrigálták, de nagyon sokáig Dánia virított Magyarországnál a vaktérképen.

Íme a videó, amely rengeteg érdekességet tartogat arról, hogy vélekedik az átlag amerikai Európáról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás