promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelemelterelésből csinálta meg a Disney a leghíresebb meséjét? Rémisztő titkot őriz róluk a Google, csak jó helyen kell keresni
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő elmélet látott napvilágot a legendás Walt Disney-ről.

Rengeteg elmélet övezi a legendás Disney stúdiót és alapítójának Walt Disney-nek az életét, és bizony ezek között akadnak igen érdekesek is, melyek nagyon sok embert megmozgattak már az évek során.

A Disneylandekben például történetek kísérik a látványosságokat, amelyek univerzumként kapcsolják össze a vidámparki túrákat, valamint ezek során olyan elméletek is napvilágot látnak, amelyek olyan eseményekre vagy helyzetekre vonatkoznak, amelyek a parkokban, vendégekkel vagy a filmek szereplőivel történtek.

De van egy elmélet, amelyet a leginkább romantizálnak az évek során, ez pedig az a pletyka, hogy Walt Disney-t kriogén módon lefagyasztották. Walt 1966. december 15-én, 65 évesen hunyt el rák következtében. A legenda azt még megélhette, hogy a Disneyland megalapításának ötlete felvetődött, de sajnos még felépítése előtt elhunyt. Emiatt egyesek azt feltételezték, hogy Walt 2021-ben "kiolvadt" és a  Disney Worldben ünnepli meg a nyitás 50. évfordulóját.

Szóval ez csak egy mítosz? Vagy van valami igazság a döbbenetes történetben?

Azok számára, akik nem ismerik, a kriogenika egy emberi holttest vagy levágott fej alacsony hőmérsékletű tárolása, azzal a spekulatív reménnyel, hogy a jövőben lehetséges lesz a feltámadásztása. A krionikát szkepticizmussal tekintik a mainstream tudományos közösségben és általában áltudománynak tekintik.

Jelenleg nincs elég bizonyíték a kriogén fagyasztás mögött ahhoz, hogy azt lehessen mondani róla, hogy valóban működik. Ráadásul Walt Disney lánya néhányszor meg is szólalt  és bizonyítékokat mutatott arra, hogy édesapját valóban elhamvasztották. Walt Disney hamvait egyébként a kaliforniai glendale-i Forest Lawn temetőben szórták szét.

Ahogy a pedig azt a szakemberek megjegyezték, jelenleg lehetetlen valakit lefagyasztani úgy, hogy később újraélesztjük. Bár lehetséges lehűteni és korlátlan ideig lefagyasztani az embereket a halál után, de ha felmelegítik őket, hogy megkapják a gyógyszert a betegségükre, az szinte elkerülhetetlenül megöli őket. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy nincs piaca ennek technológiáknak, sőt a Medical Device Network szerint a kriotechnológiákat jelenleg is tesztelik pitvarfibrillációban (Afib) szenvedő betegek kezeléséhez.

Akad azonban még egy ehhez kapcsolódó egészen elképesztő elmélet ami napvilágot látott nemrégiben. Ebben pedig nem mást állítanak, hogy a The Walt Disney Company azért hozta létre a Frozent – azaz a rendkívül népszerű Jégvarázs című animációs filmet –, hogy ezzel meghackelje a Google keresési algoritmusát, és elvonja a fogyasztók figyelmét a néhai Walt Disney állítólagos lefagyasztási eljárásával kapcsolatos információkról. 

Tehát ha most valaki beírja azt a Google-keresőbe, hogy „Walt Disney frozen”, akkor az animációs filmet és az ahhoz kapcsolódó tartalmakat jeleníti meg a kereső, az igazi Walt Disney-sztori megtalálásához pedig hosszú órákig kell keresgélni.

Valljuk be ez az elmélet igen érdekesen hangzik, de szinte nulla az esély arra, hogy valóban igaz. A konteó-hívők számára azonban egyértelműen egy újabb menekülési útvonalat jelent ahhoz, hogy elhiggyék Walt Disney még feltámadhat.

Forrás: ITMhirado.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás