promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal ledermedsz, így néznek ki Jurassic Park bájos gyerekszínészei 30 év elteltével a bemutató után
Borítókép:  Profimedia/JURASSIC PARK USA 1993
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több mint 30 évvel ezelőtt mutatták be a világ egyik legjobb kalandfilmjét, amely azóta is kultmozi.

Szinte hihetetlen, hogy már több mint 30 éve mutatták be a Jurassic Parkot, amelynek utána Jurassic World néven folytatása, trilógiája is készült. 

A Jurassic Park című filmet még 1993 szeptemberében mutatták be az Amerikai Egyesült Államokban a mozikban, és a világhírű Steven Spielberg rendezésében készült. A film cselekménye amúgy Michael Crichton azonos című regényén alapul, és a történet egy olyan szigeten játszódik, ahol tudósoknak sikerült klónozással életre kelteniük a kihalt dinoszauruszokat, és bizony nem csak egy-kettőt, hanem egy egész állatkertnyi jószágot. És ha ez még nem lenne elég jó kiindulópont a konfliktusokra, John Hammond, a park milliárdos tulajdonosa, egy csoport szakértőt hív meg a szigetre, hogy bemutassa nekik a parkot még a nyilvános megnyitás előtt, így elnyerve a befektetők kegyeit, illetve megmutatva azt, hogy micsoda zseniális és forradalmi fejlesztést hajtottak végre.

A látogatás során azonban sorozatban történnek a váratlan események, amelyek veszélybe sodorják a sziget látogatóit. A kalandfilm szépen csendben építkezik, míg végül robban egyet a film közepén, hogy hőseink aztán megküzdhessenek az egyszer már kihalt lényekkel.

A filmben kitüntetett szerepet kapnak Hammond unokái is, akik szintén a szakértőkkel tartanak az állatparki sétaautózás során. A legnagyobb sztárokkal később is találkozhattunk, még a Jurassic Worldben is láthattuk őket, de mi lett a két bájos gyerekszínésszel, Ariana Richards-szal, aki 44 éves lett, illetve Joseph Mazzelóval, aki nemrég töltötte be a 40. életévét. Josephet láthattuk több filmben is, így például az HBO saját gyártású alkotásában, a The Pacific című szériába, amely a magyarban A hős alakulat nevet kapta. Később rendezőként is debütált.

Ariana pedig később felhagyott a színészkedéssel és festő lett, jól menő galériát vezet Amerikában.

Joseph Mazello:

Ariana Richards:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás