promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő, mi a magyarok kedvenc karácsonyi filmje, már nem Kevin az abszolút kedvenc
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szavaztak a magyarok és meghökkentő eredmény született. Ez a 10 kedvenc karácsonyi film hazánkban.

Itt a karácsony, de sokan már az adventi időszakban elkezdték újra nézni kedvenc karácsonyi filmjeiket. A Magyar Filmadatbázis által napvilágra került egy lista, hogy a magyaroknak melyik az a 10 film, amit kifejezetten szeretnek ebben az időszakban. Biztos sokan azt gondolnák, hogy a lista élén a Reszkessetek betörők! áll, az az igazság, hogy Kevin csupán a dobogó harmadik helyére fért fel.

Mielőtt megmutatnánk a megdöbbentő eredményt, el kell mondani, hogy a listára csak olyan filmek kerülhettek fel, amik legalább 500 szavazatot kaptak a magyar nézőktől, és amik valamilyen kötődnek a karácsonyhoz. Ezek után lássuk azt a bizonyos 10-es toplistát; természetesen a legutolsó helyezettel kezdjük!

10. A Grincs (2000)

Az utolsó helyre Ron Howard karácsonyi klasszikusa került, amiben Jim Carrey játszotta a zöld, mogorva Grincset, aki ellopja a Kik karácsonyát.

Létezik egy varázslatos város, ami egy hópehelyben található. Kifalván élnek a Kik. Nem túl szépek, az biztos, viszont a maguk módján szimpatikusak. Csak kicsit túl anyagiasak. Imádják az ünnepeket, ez csak természetes. Legfőképpen a karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, aki egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt.

9. Reszkessetek betörők 2. - Elveszve New Yorkban

1992-ben készült el a nagysikerű Reszkessetek betörők folytatása, ami tulajdonképpen ugyanaz a történet, csak éppen azzal a nagy csavarral, hogy Kevin most nem otthon ragad, hanem véletlenül egy másik gépre száll fel, és New Yorkban találja magát. Pechére pont itt akcióznak a börtönből megszökött Vizes Banditák is, akik azt tervezik, hogy kirámolják a város kedvenc játékbirodalmát. Kevin elhatározza, hogy megakadályozza őket, és ezúttal a világ legnagyobb városában száll harca a betörőkkel.

8. Karácsonyi lidércnyomás

Sokan inkább halloweeni filmnek gondolják, pedig éppannyira karácsonyi is Tim Burton idén 30 éves klasszikusa.

Az Ünnepek Birodalmában Rosszcsont Jack uralkodik. A frászt hozza az emberekre, de már nagyon elege van a fárasztó elfoglaltságból, az egyre unalmasabb rémisztgetésből. Amikor hírét veszi az elbűvölő Karácsonyvárosnak, megérlelődik benne a gondolat, hogy a saját irányítása alá vonja karácsony ünnepét. Ám a legjobb tervbe is hiba csúszhat. Hiába teszi el az útból a Mikulást, rá kell jönnie, hogy a helyettesítése nem gyerekjáték. A megszokott ajándékok helyett nem semmi meglepetések várják a gyerekeket a karácsonyfa alatt.

7. Az öt legenda

A 2012-es animációs filmben Dér Jankó csatlakozik az őrzőkhöz (Mikulás, Húsvéti nyuszi, Homokember, Fogtündér), hogy közös erővel lépjenek fel a gonosz mumus, Szurok ellen.

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, s gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak azonban már elege van ebből, és abból is, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda személyében.

6. Holiday

A Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black, és Jude Law főszereplésével készült romantikus filmet szinte minden évben el lehet csípni valamelyik televíziós csatornán karácsony környékén.

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

5. Ollókezű Edward

Egy másik Tim Burton klasszikus, de a Karácsonyi lidércnyomással ellentétben ezt tényleg ő rendezte. Ugyan nem karácsonyi film, de a filmnek olyan hangulata és üzenete van, ami miatt abszolút megérdemelt helye van ezen a listán.

Egy fiút barkácsolt magának az öreg, különc feltaláló. Az Edward névre keresztelt érző, gondolkodó lény majdnem teljesen kész, már csak a kezei helyén éktelenkednek ollók. Sajnos ott is maradnak, mert az öreg meghal, mielőtt a művét befejezhette volna. A jószívű Peg talál rá a lakatlan kastélyban. Magához veszi a elárvult fiút, mert tudja, hogy a félelmetes kinézet melegszívű, érző lényt takar. Edwardot lassan a városka többi lakója is megkedveli, különösen, hogy az ollói révén hasznossá tudja magát tenni. Hamarosan pedig beleszeret a csinos Kimbe, ám ez nem mindenkinek nyeri el a tetszését.

4. Klaus - A karácsony titkos története

2019-ben debütált a Netflixen ez a gyönyörű animációs film, amit Oscar-díjra is jelöltek. A film rendezője - aki annak idején több Disney-klasszikuson is dolgozott a stúdiónál - a Klausszal akarta megmutatni, milyenek lettek volna a Disney későbbi produkciói, ha nem álltak volna át teljesen a komputervezérelt, 3D-animációra.

Egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét városba, amelynek szörnyen nagy szüksége van rá.

3. Reszkessetek betörők

1503 szavazattal és 86%-os értékeléssel dobogós lett az 1990-ben készült film, ami nélkül sosincs karácsony. Sokáig az RTL Klubon vetítették, de már évek óta a TV2 sugározza Kevin kalandjait az ünnep idején.

2. Igazából szerelem

A második helyen minden idők egyik legszerethetőbb, akárhányszor megnézhető romantikus vígjátéka, az idén 20 éves Igazából szerelem végzett 1486 szavazattal és szintén 88% értékeléssel. Richard Curtis filmje olyan sztárokat vonultat fel, mint Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman és Keira Knightley.

1. Die Hard

Az összesen 10 ezer szavazatból 1657-et a Drágán add az életed! kapott, valamint ugyancsak 88%-ra értékelték a magyarok, tehát idén ez lett itthon a kedvenc karácsonyi film.

Minden idők egyik legjobb akciófilmjében Bruce Willis játssza John McClane-t, aki mindent megtesz, hogy megmentse házasságát és az ünnepet. Ehhez egy 34 emeletes épületben macska-egér harcot kell vívnia egyedül egy sereg terroristával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás