promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brad Pitt legdurvább filmjéről még nem is hallottál, a gyerekbarát Disney+-on mégis fent van
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Brad Pitt 60 éves lett a napokban, ennek kapcsán megdöbbentő felfedezést tettünk.​

Brad Pitt karácsony előtt belőtte a hatodik X-et, és ennek kapcsán biztosan sokan akadnak, akiknek kedvük támad megnézni valamit Hollywood legszebb férfi sztárjától. Ebben szolgálunk most némi útmutatóval, mert az elmúlt három évtizedben Pitt bizony nem kevés emlékezetes alakítással tette le kézjegyét, ezek közül sok csak egy kattintásnyira van tőlünk a különböző streaming oldalakon. Arra a kérdésre azonban, hogy melyik a legjobb Brad Pitt film, mindenki mást válaszolna.

A komolyabb hangvételű filmek kedvelői egészen biztosan David Fincherrel közös munkáit emelnék ki, a Hetediket és a Harcosok klubját, miközben a Benjamin Button különleges életéről a legtöbben valószínűleg jótékonyan megfeledkeznénk. Ezek közül a szappanos útmutatót jelenleg a Netflixen találjuk.

Akik a melodrámák rajongói, azoknak inkább a Szenvedélyek viharában, a Ha eljön Joe Black, esetleg A szövetségesek juthat eszébe - ezeket mind megtaláljuk a SkyShowtime videótárjában.

Quentin Tarantinoval is szerencsésen megtalálták egymást, így olyan kult-klasszikusokat készítettek közösen, mint a Becstelen brigantyk és a Volt egyszer egy... Hollywood, utóbbiért Pitt átvehette az első színészi Oscar-díját is (produceri közreműködése miatt már kapott szobrot a 12 év rabszolgaságért). A fiktív 2. világháborús film szintén Netflixen elérhető.

Fincher és Tarantino mellett Andrew Dominikkal közös munkái is elég kiemelkedőek, igaz ezek kevésbé ismert alkotások, mivel lassú sodrású rétegfilmekről van szó (Jessie James meggyilkolása..., Ölni kíméletesen). Nincsenek is fent  a streaming oldalakon, muszáj lesz piszkosabb módszerekhez folyamodni

Ridley Scottal közös filmjét, A jogászt is nagyon kevesen látták csak, és bár a kritika nagyon elítélően szólt róla, szerintünk megtalálhatja a vele a számításait, aki fel van készülve arra a kiábrándult, amorális, sötét nihilre, amit a megboldogult Cormac McCarthy forgatókönyve ígér. Kicsit vicces, de a Disney+-on már nézhető is a film, amit az egeres cég által felvásárolt 20th Fox gyártott.

Ha tehát a jubileumi születésnap alkalmából egy Brad Pitt filmet keresne a kedves olvasó, van miből válogatni, és akkor még egy csomó jó filmet nem is említettünk. Akad itt rengeteg kaland és akciófilm (Trója, Z világháború, Harag) súlyos drámai alakítások (Ad Astra, Babylon, Bábel, Pénzcsináló, Sleepers, Interjú egy vámpírral) és önfeledt idétlenkedések (Ocean's filmek, Gyilkos járat, Az elveszett város, A nagy dobás) is.

Blöffről már majdnem megfeledkeztünk, pedig Guy Ritchie klasszikus gengszterfilmjén még ma is meg lehet szakadni a röhögéstől, és HBO Max-on is fent van. Nektek melyik a kedvenc Brad Pitt filmetek?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás