promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Margot Robbie-t castingolták az élőszereplős Toy Storyba, de Barbie helyett egy másik karaktert keltene életre a színésznő
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Margot Robbie hibátlanul alakította az öntudatra ébredő szőke játékbabát, de a Toy Story univerzumban más feladat várna rá​.

Elsőre talán bele sem gondoltunk, hogy a Toy Storyrajzfilmek és a Barbiemozifilm milyen sok hasonlóságot mutat, mivel a filmek tónusa igencsak eltér egymástól, amíg a Toy Story egy univerzális történetet mesél el, ami az egész családot le tudja kötni, addig a Barbie inkább egy felnőtteknek szóló szatíra, olyan felnőttes témákkal, mint a patriarchátus, a feminizmus, vagy a genderizmus, és így tovább.

Végső soron azonban mégiscsak arról van szó mindkét franchise-ban, hogy egy játék öntudatra ébred, és rájön hogy amit eddig gondolt a világról, az egy hazugság.

A Barbie elképesztő sikere után rengeteget cikkeztek róla, hogy mit lehet tudni a folytatásról, de a legtöbb amit egyelőre tudhatunk, hogy a Mattel a többi játékfilmes ötletnek is zöld utat adott, így hamarosan számíthatunk a Hot Wheels vagy az UNO mozifilmre, ami igencsak szürreálisnak hathat. Ugyanakkor gondoljunk bele, hogy készült már látványos mozifilm a Torpedó nevű stratégiai játékról is (Csatahajó), szóval bármi megtörténhet. Az biztos csak, hogy a Barbie már nézhető az HBO Max-on. A tervek közt van egyébként a boxolós robotos játék is, amit a magyarok leginkább a Toy Story-ból ismerhetnek.

Nem a Rock'em Sock'em azonban az egyetlen Mattel-es játék, ami már a Toy Story rajzfilmekben is feltűnt, Barbie már a második részben is szerepelt, aztán a 2010-es harmadik részben már sokkal nagyobb szerepet is kapott a közte és Ken között bimbózó románc. Ha esetleg elfelejtettük, itt tudjuk felfrissíteni az emlékeinket:

A jövőben lehetne akár egy crossover is, bár az egyik franchise a Disney, míg a másik a Warner tulajdonában van, erre tehát gyakorlatilag semmilyen esély sincs, mint ahogy az sem túl valószínű, hogy a Toy Story-ból a közeljövőben élőszereplős verzió készüljön.

Tekintve hogy a rajfilmben szinte nem is szerepelnek emberek, ez nem olyan meglepő, bár a Disney készített már élőszereplős verziót az Oroszlánkirályból is, úgyhogy ez az élőszereplős adaptálási láz lehet, hogy idővel a Pixar filmjeit is eléri.

Az AI művészek fantáziáját mindenesetre mozgatja a dolog, és rengeteg számítógéppel generált alkotás kering a neten, amiben láthatjuk hogyan nézne ki Woody és Buzz, ha nem csak a hangjukat adná Tom Hanks és Tim Allen.

A Midjourney által generált egyedi képek egyikén kiszúrhatjuk a tehenészlány Boo Peepet is, akinek a megformálására a Barbie-t is alakító Margot Robbie-t castingolta a mesterséges intelligencia, pontosabban az AI művész, aki valószínűleg a színésznőt adta meg instrukcióként, a program ugyanis csak akkor működik jól, ha egészen pontos utasításokat adunk neki. Ebben a képsorozatban egyébként még krumplifejet is élő személy arcával látták el, Steve Harvey vonásait fedezhetjük fel benne. Ti megnéznétek egy ilyen Toy Story-t?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás