promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A YouTube titkos zugából Magyarország sokkoló csodája került elő, 50 éves lassan a felvétel
Borítókép:  Profimedia/SOPA Images Limited/Alamy Live News
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

50 éves a videó, amely zseniális.

Olykor-olykor a YouTube-ra felkerülnek elképesztő videók, amelyek nagyon nagy érdeklődésre tartanak számot. Ezek a videók lehet, hogy nagyon régiek, de ettől függetlenül hatalmas nagy csodálatot kelthetnek Magyarországon is. Ilyenek például azok, amikor nagyon híres külföldiek felfedezik maguknak Magyarországot, vagy éppen valamiféle magyar dolgot.

Egy zseniális magyar verset hallhatott a nagyközönség Angliában a BBC-n egy műsorban, amely az egyik legszebb vers Magyarországról, a hazáról és a hazaszeretetről, ugyanis Radnóti Miklós Nem tudhatom... című nagyívű versét mondta el az adásban, amely 1956-ról szólt. Judi Dench nevét amúgy elsősorban a James Bond-filmekből ismerhetjük, a legújabb generációk pedig nem is emlékezhetnek rá fiatalon.

Ő James Bond főnöke, és a bejelentkezésekből emlékezhetünk rá a legendás 007 oldalán.

A YouTube-ra felkerült videó még 1976-ban készült róla, az Origo pedig korábban azt is kiderítette korábban, hogy A videó Vas Róbert 1976-os, Szülőhazám című dokumentumfilmjéből származik, melyet az 1956-os forradalom 20. évfordulóján vetített a BBC. A vers amúgy nem magyarul, hanem angolra fordítva hallható a műsorban, szóval Dench anyanyelvén szaval, így sokkal jobban át is érzi, hogy miről szól a híres költemény, amelyet itthon is rengeteg ember ismer, sőt, nagyon sokan kívülről is tudják azonnal, hiszen sok helyen az iskolában ezeket meg is tanulják.

Íme a felvétel, amelyben hallgathatjátok, hogy szól Radnóti nagyon híres verse angolul, egy brit szájából autentikusan előadva:

(via Papageno)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás