promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kolosszális baki-sorozatot szúrtak ki Arnold Schwarzenegger legendás filmjében, nem térünk magunkhoz a döbbenettől
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Kommandó sok Schwarzenegger-rajongó szerint a tökéletes Schwarzenegger-film, a tökéletes akciófilm, és a tökéletes kommandós film egyben. Ez akár még igaz is lehet, de ettől még semmi sem tökéletes - még a Kommandó sem.

 

John Matrix visszavonult elitkommandós, aki kislányával élvezi a természetet, simogatják az állatokat, fagyiznak, nevetgélnek - ennél teátrálisabban nem is indulhatna a legendás klasszikus, ami Arnold Schwarzenegger velős válasza volt Stallone Rambo mozijára.

A gyakorlott Schwarzenegger rajongók persze már a nyitó képsorokat nézve is tudják, hogy ez a bárgyú idill csak ürügy a hamarosan bekövetkező hullagyűjtésre, amit Schwarzenegger válogatott eszközökkel visz véghez. Ennél többet nem is kell tudni a családi viszonyokról, senkit sem érdekel, hol van az anyuka, mi történt vele, vagy hogy milyen a Matrix lányának a személyisége - ez nem az a film.

A Kommandó egykőkemény akciófilm, de olyan kőkemény, hogy az már néha már humoros is, függetlenül attól, hogy az osztrák tölgy milyen egysorosokat puffogtat. A sasszemű rajongók azonban más mulatnivalót is találtak a filmben, amiben akad jó néhány baki, ezek nagy része főleg vágásbeli probléma. Ez nem ritka a filmekben, még a legrangosabb, legnépszerűbb, legdrágább filmek is hemzsegnek a kisebb bakiktól, amiket a vágó szobában már nem tudtak orvosolni, mert egyszerűen olyan a felvétel.

Nos, ilyen hibás felvételekkel tele van a Kommandó is, ráadásul ezek nagy része különféle járművekhez kötődik.

Arnold a hiányzó kocsiülés

Amikor Matrix először tépi ki Cindy autójának ülését, és leül a helyére, a teste nagyon alacsonyan ül a kocsi aljához képest. Még a következő jelenetben is látható, hogy a feje egyértelműen alacsonyabb, mint Cindyé. Az üldözési jelenet során azonban a feje egy magasságban van Cindyével. Ugyanebben a jelenetben a kamera stábja is látszik egy pillanatra a kocsi tükörképében, épp mikor kihajtanak a parkolóból.

A törésbiztos Porche rejtélye

Nagyjából 10 perccel később Sully sárga Porsche-ja teljesen összetörik a bal oldalon, de a következő vágásnál az autó megint régi fényében pompázik. Később, miután Arnold végzett a férfival és kocsit cserél vele, megérkezik a szállodába és az autó ismét alaposan szét van törve. Közben Cindy autója sem tudja eldönteni, hogy úgy törik-e mint egy rendes autó a valóságban, vagy mint egy régi Need for Speed játékban (tehát sehogy).

A teleportáló óceánjáró

A film legvégén. Amikor a három helikopter és a vízirepülőgép leszáll a földre, nem látszanak hajók a háttérben. Néhány perccel később, amikor a vízirepülőgép újra felszáll, már egy nagy fehér óceánjáró látható a part közelében. Ennyi idő alatt képtelenség lett volna ilyen távolságot megtennie egy ekkora hajónak, hacsak nem teleportált oda.

Az időhurokban ragadt kukásautó

A film elején két fickót látunk a kukáskocsin. A bal oldali pasas már a bal kezében tartja az Uzit, a következő felvételen mégis azt látjuk, hogy behajol a kukáskocsi hátuljába, hogy kivegye.

Furcsa gravitáció egy busz tetején

Amikor Rae kilövi a rakétát a rendőrségi furgonra, először hátulról előre lő, majd másodszorra helyesen, csak ezúttal a visszarúgás miatt hátralökődik. De akkor miért nem hatott rá a lökéshullám az első alkalommal és lökte előre? Egyébként a rakéta kilövésénél nem kellene visszarúgnia a méretes fegyvernek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás