promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Schwarzenegger megérezte, hogy bukás lesz a Feláldozhatók 4, most mindenről kitálalt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A tetralógiává hízott Feláldozhatók új részének nem igazán jó a híre. 

Stallone csak másodhegedűs Jason Statham mögött, Arnold Schwarzenegger viszont fel se tűnik az új filmben.

Feláldozhatók első része óriásit robbantott 2010-ben, csaknem 275 millió dollárt hozott a konyhára világszerte. Sylvester Stallone miután búcsút mondott két ikonikus karakterének Rambonak és Rocky Balboának is (azóta persze mindketten visszatértek, Rocky két már alkalommal is), úgy döntött ideje tiszteletteljesen lezárni a 80-as évek tesztoszterontól túlfűtött akcióhőseinek korszakát is, és ebből született az sok-sok ironikus kikacsintással büszkélkedő akció-mozi.

Az első részben Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger is cameóztak, így volt teljes a kép, aztán a folytatásokban egymást követték a szebb napokat is látott legendás nevek, Mel Gibson, Harrison Ford, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, stb., csak a felsorolás megtöltene egy egész cikket.

Már az első rész is erős iróniával nyúlt magához, ez a folytatásokban pedig csak tovább fokozódott, a harmadik rész nem is igazán mondható már klasszikus akciófilmnek, inkább a poénkodások viszik a hátukon.

A második rész 315 millió, a harmadik kicsit csalódást keltő 214 milliót kalapozott össze, ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a film idő előtt kikerült a torrentoldalakra. Amíg azonban ezekben a filmekben Arnold Schwarzenegger is szerepelt, addig a legújabb részből már kimaradt. Meg is bukott a film, jelenleg 12 milliónál tart, miközben 100 millióba került.

Schwarzenegger tehát megint észnél volt, a két akciósztárt mindig is megkülönböztette, hogy az osztrák tölgy jobban választott szerepeket, nem volt olyan hullámzó a pályája, mint Stallonének.

A hatodik érzéken túl azért a dolgot magyarázhatja az is, hogy a producerek célja egyébként is a generációváltás lehetett, alig-alig maradt meg pár színész a korábbi részekből, a franchise legnagyobb húzóneve, Sylvester Stallone szerepe is minimálisra zsugorodott.

Ezen alaposan ki is buktak a kritikusok, mivel ez mégiscsak az ő sorozata, nélküle nem az igazi. Igen ám, de a rajongók ilyenkor elfelejtik, hogy a Feláldozhatók koncepciója eredetileg is az volt, hogy átadja a stafétát az új generációnak, ami Stallonénál valamiért Jason Stathamet jelenti. Statham a korábbi részekben is főszereplő volt, de az új rész már egyértelműen csak rá fókuszál.

Másfelől Schwarzenegger még 2017-ben nyilatkozott az Entertainment Weeklynek:

"Szerintem az első és a második részek fantasztikusak voltak, de e a harmadikban szerintem nem dolgozták ki kellőképp a szerepemet. Nem is nagyon illett a sztoriba […] Amúgy imádom a franchise-t, rendkívül látványos és Sly-nak nagyon jó ötletei vannak. […] Szóval ha készül egy elég jó forgatókönyv, amelyben nagyon alaposan kidolgozzák a karakterem, akkor én is benne vagyok a folytatásban. Ha nem, akkor felejtsenek el!"

Idén Schwarzanegger a Fubar című Netflixes sorozata kapcsán is adott interjút, ebben nem különösebben magyarázta túl, hogy miért maradt ki az új részből. Már eleve a korábbiakkal is úgy volt, hogy inkább csak szívességből vállalta el.

"Nem vagyok benne és ennyi. Megmondtam Sly-nak, hogy 'Tudod mit: mi már befejeztük ezt, úgyhogy én kiszálltam'. És Sly elfogadta ezt."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás