promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Géza a titkos harmadik neve Hollywood egyik legnagyobb sztárjának, nem erre a színészre számítottál
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenben van egy kis magyar, nemde?

Hollywood, azaz az álomgyár rengeteg magyar gyökérrel rendelkezik, sokszor mondják azt, teljes alappal, hogy Hollywood nem is létezhetne magyar segítség, kreativitás és vállalkozókedv nélkül. Sok színész magyar kötődéseiről már hallottunk rengeteg cikkben, de vajon olyan dolgokkal is tisztában vagytok például, hogy kinek a harmadik neve Géza?

Ez a név nagyon sokszor nem szerepel a színész nevében, bárhol, ahol azt látjuk leírva, csak nagyon ritkán lehet azt látni.

Hollywood ma is tele van magyar származású színészekkel és színésznőkkel. És persze rengeteg izgalmas és zseniális sztorival, amelyek a hírességekhez kapcsolódnak. Korábbi kvízünkben 10 álomgyári magyar történetet dolgoztunk fel, érdemes kitölteni, hiszen röpke 3 perc alatt a filmtörténelem egy olyan arcát ismerheted meg, amellyel lehet, hogy még soha életedben nem találkoztál.

Amikor a Good Will Hunting, a Batman és a Pearl Harbor sztárja Ben Affleck és a világhírű énekesnő, Jennifer Lopez összezázasodtak, akkor a rajongók nagyon meglepődtek, hogy Ben-nek mi az igazi neve. A hír azonnal végigsöpört az interneten, sok lap pedig még Géza fejedelmünkről is írt, aki első királyunk, Szent István apja volt. Így ismerkedhetett meg a világ tehát a magyar történelem egyik leghíresebb szereplőjével.

A cikkekben pedig természetesen arról is beszámoltak, hogy honnan ered a név. A színész amúgy több vele készült beszélgetésben is említette a név sztoriját, mint mondta, azért nem használja, mivel mindig magyarázkodnia kellett az amerikaiak előtt a számukra nagyon idegenül csengő név miatt, amit egy holokauszt túlélő után kapott, aki édesapja szomszédja volt, és rengeteg zsidót menekített meg a haláltáborból.

Még érdekelnek magyar kötődésk?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás