promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
900 évvel ezelőtt így nézett ki egy magyar ember, elképesztő fotón láthatjátok az arcrekonstrukcióját III. Bélának
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg mindenkit érdekel, hogy néztek ki a régi magyarok itt, a Kárpát-medencében.

Minden népet és nemzetet nagyon érdekel, hogy nézhettek ki a régi korok emberei. Nagyon sokat nézünk például archív felvételeket is, és mindig nagyon meglepő az, hogy a régi felvételeken még mennyire máshogy látjuk a képet, a felvétel sebessége ugyanis a többszöröse annak, ami a valóság. Ilyenek például a mi korunkhoz nagyon közel álló első világháborús mozgóképek.

A történelem nagy világégése több mint száz éve volt, de mai szemmel már a felvételek alapján is sokkal távolabbinak érezzük magunkhoz azt a kort, pedig időben egyáltalán nincs messze tőlünk. De nem is olyan régen Peter Jackson megmozgatta ezeket a képeket, vagyis lelassította az élet szintjére, és ki is színezték a felvételeket, miközben hangot is alátettek, és elképesztő videók készültek így a több mint 100 éves világégésből.

Az alkotás címe az lett, hogy Akik már nem öregszenek meg.

A modern csúcstechnológia segítségével pedig elképesztő dolgokra képesek a szakértők, mint azt a fenti példa is mutatja.

Most pedig Abasártól Mongóliáig címmel nyílt kamarakiállítás szerdán a Magyarságkutató Intézetben (MKI). A kiállítás a magyar identitás kérdéseit járja körül, így többek között honfoglalókori temetők leletanyagai is helyet kaptak a tárlaton, amely október 31-ig 12 óra és 16 óra között tekinthető meg. Ami pedig óriási érdekesség, hogy a kiállításon megtekinthető a III. Béla koponyája alapján készült hitelesített arcrekonstrukció, valamint a Szent Korona másolata is. 

III. Béla magyar király korának egyik leggazdagabb európai uralkodója, 1148 és 1196 között uralkodott. IDE kattintva lehet megnézni a hiteles arcrekonstrukciót.

És azt tudtátok, hogy Szent Lászónak is van arcrekonstrukciója, aki 1077 és 095 között uralkodott?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás