promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Henry Cavill mindenkit átvert, visszatér egyik emblematikus szerepében
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Senki nem számított rá, aztán az ember elkezdni nézni az előzetest, és az megint átveri a nézőt. Henry Cavill kémként tér vissza a mozikba Matthew Vaugh új filmjében.

 

Henry Cavill először Clark Kent, majd Ríviai Geralt szerepének mondott búcsút, a Witcher és a DC rajongók legnagyobb bánatára. A színész azért így sem marad szerep nélkül, továbbra is őt várhatjuk Sherlock Holmesként a tinicsajoknak szóló Emola Holmesban, vele tervezik elkészíteni a Hegylakó rebootot, és Guy Ritchie (Aladdin, Úriemberek) több filmjében is szerepet vállalt. 

Apropó Guy Ritchie: talán még emlékszünk a rendező egyik korábbi munkájára, Az U.N.C.L.E. embereire, ahol Cavill alakította az amerikai, Armie Hammer pedig az orosz szuperkémet, akik a hidegháború idején eggyesítik erőiket, hogy megmentség a világot. A népszerű TV-sorozat mozifilmes adaptációja kisebb kultusznak örvend azok körében, akik látták is, a mozikban ugyanis nem futott be igazán nagy pályafutást: 107 milliónál állt meg a kassza, miközben 75 millióba került.

Pedig egészen parádés kis kémfilm, a 60-as évekre jellemző virító színekkel, rengeteg kreatív akcióval és humorral. Ha nem is olyan karcos, mint a rendező nagy klasszikusai (Blöff, A ravasz, az agy és...), Ritchie a legjobb formáját hozta. A folytatás lehetőségét azonban nem csak az a tény árnyékolja be, hogy a film anyagilag nem térült meg, hanem az is, hogy Armie Hammert időközben teljesen levették Hollywood térképéről, mikor kiderültek furcsa szexuális szokásai és kannibalizmusa.

 

Cavill ezért újfent hoppon maradt, mivel az amerikai titkosügynök számít a leghíresebb szerepének a már említett Superman és a Witcher mellett (nem véletlenül játszott kémet a Mission Impossible széria 6. részében is, bár ott Tom Cruise árnyékában csak a rosszfiú szerep jutott neki). Pedig az UNCLE embereinek kisebb kultusza alakult ki, utólag szerencsésen megtalálta a maga közönségét.

Talán sovány vigasz, de Guy Ritchie országos cimborája, megannyi képregényfilm (X-Men, Kingsman, Ha/Ver) Matthew Vaughn (aki ugyancsak angol gengszterfilmekkel kezdte a pályáját), úgy gondolta nincs ez így jól, és maga is újabb kémfilm rendezésére adta a fejét, melynek most jött ki az előzetese. Az Argylle: A szuperkém egy az egyben úgy indul, mintha Ritchie filmjének folytatása lenne, Cavill macsóskodik benne, mielőtt kiderülne az igazság.

 

Az igazság pedig az, hogy az előzetes jól átvert minket, ráadásul a film címe is azt erősíti, hogy ez a Ritchie féle film folytatása lehet. Vagy ha az nem, akkor legalább a szellemi örököse. Erről azonban szó sincs, gyorsan kiderül, ez a történet kicsit misztikusabb annál, és a jelenkorban is játszódik, Cavill pedig csak egy vicces mellékszereplője, pontosabban a főszereplő agyszüleménye.

Vaughn tehát a Kingsman filmek után is marad a kémek világánál, csak ezúttal keveri a Felforgatókönyv high-concept ötletével: kiderül, hogy az főszereplő írónő (Bryce Dallas Howard) izgalmas regényei a valóságban is megtörténnek, tüstént ahogy leírta őket. Épp csak annyi a különbség, hogy itt a főszereplők nem szürke adóellenőrök, akik egyszercsak meghallják fejükben a narrátor hangját, hanem veszélyes szuperkémek.

Az előzetesről viszont könnyen eszünkbe juthat a Brad Pitt főszereplésével készült A gyilkos járat, legalábbis a vonatos verekedés egy az egyben olyan, mintha onnan másolták volna le, csak most Sam Rockwell zúz le mindenkit egy hétköznapi tárggyal (ami ezúttal egy könyv). Tőle is láthattunk már hasonlót, csak a Gyilkos párosban nem kémet, hanem bérgyilkost játszott, aki a megbízóival is végez. Na de elég is volt a filmajánlókból, kíváncsian várjuk mi sül ki ebből az Argylle című agymenésből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás