promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat a 105 éves Laci bácsi drámai történetében, megszólalt Margit néni az ATV-nek
Borítókép:  ATV YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ATV-nek nyilatkozott a 101 éves Margit néni. Döbbenetes, miket mondott Laci bácsiról.

Százezrek törölgették a könnyeiket, mikor látták az ATV-n azt a riportot, amiben a 105 éves Laci bácsi eltűnt feleségéről beszélt. A szépkorú férfi állítása szerint szeretett hitvesét "ellopták tőle", és azóta sem tudja, hogy hol lehet. Laci bácsi azt állítja, hogy Margit néni lánya és unokája vitte el a házastársát, mert nem akarták, hogy vele együtt bekerüljön az otthonba.

Laci bácsi szerint ő sem azért akart bevonulni az otthonba, mert ehhez volt kedve, hanem mert muszáj, hiszen mindketten annyira idősek már, hogy nem igen tudják eltartani magukat, és az ápolót sem tudják hosszútávon fedezni a nyugdíjukból.

Az ATV riporterét, Török Rékát magával ragadta el a drámai történet, és úgy döntött, fényt derít az igazságra, de - ahogy ő fogalmazott - nem számított arra, hogy a nyomozása során ilyen váratlan csavarral fog szembesülni. A riporternő igen alapos munkával járt utána a dolgoknak: először is megkereste a rendőrséget, hogy megtudja, miért szüntették meg a nyomozást Margit néni ügyében, miután Laci bácsi feljelentést tett náluk.

„Mivel az idős asszony a kora és az Ön által említett, csupán feltételezett betegség ellenére sem áll cselekvőképességet korlátozó, avagy kizáró gondokság alatt, így a rendőröknek tett nyilatkozata alapján a feljelentésben szereplő bűncselekmény gyanúja nem áll fent”

- közölték a hatóságok.

Ezek után az ATV munkatársa úgy döntött, felkeresi Margit néni családját, és megkérdezi őket, mi is történt valójában. Margit néni unokája azt mondta, hogy nagymamája a költözés előtt segítségkérően hívta fel őket, hogy menjenek el érte, mert nem akar otthonba menni. A 101 éves asszony ugyanis nem szeret "tömegben" élni, inkább a családjával akart lenni.

Felmerül a kérdés, hogy miért nem szólt erről Laci bácsinak?

Az idős asszony állítása szerint férje túlságosan kisajátította magának, mindenbe beleszólt, és ebbe ő belefáradt. A riporter kérdésére, miszerint hiányzik-e neki Laci bácsi, Margit néni határozottan azt mondta, hogy

nem, és talán nem is fogadja vissza.

Egyetlen orvosi papír sem igazolja azt, hogy Margit néninek mentális problémái lennének - ahogy ezelőtt sokan feltételezték -, de az ápolónő szerint, aki hétvégente Laci bácsiékkal volt, azt állítja, hogy az asszony már egyedül nem tud boldogulni, nem tud egyedül fürdeni, sem enni, és mindenben Laci bácsi tudott józanabb döntést hozni. A hölgy is azt mondja, hogy a házaspár közösen hozta meg a döntést, miszerint bevonulnak az otthonba, ezért is furcsa, hogy hirtelen mi történt Margit nénivel.

Török Réka Laci bácsit is meglátogatta az otthonban, és a 105 éves férfi továbbra is kitart az igaza mellett; ugyanakkor nem vágyik semmi másra, csak viszontlátni szeretett feleségét.

Az ATV riportját teljes egészében itt nézhetitek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás