promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Törőcsik Franciska nem kér a férfiakból, másfajta szerelem dorombolásától dobbant meg a szíve
Borítókép:  Fotó: Glódi Balázs / Lupa Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy magányos nő, aki elutasítja a férfiakat, de közben szerelmes lesz egy macskába, aki beszél hozzá.

Nagyon furcsa film érkezik hamarosan a magyar mozikba. Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmje egy 30 éves nőről, Fániról szól, aki menekül a szerelem elől, hiszen ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete hiába próbálja összehozni valakivel, ő inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. Amikor egy napon egy rejtélyes fekete macska kezd el udvarolni neki, akinek a búgó hangját csak ő hallja, minden megváltozik. Fáni annyira a macska hatása alá kerül, hogy azt is elhiszi, ez az igaz szerelem. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, amíg Fáni majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki.

Ez lesz a Cicaverzum című film, ami október 19-én debütál a hazai filmszínházakban. Az abszurd szerelmi történet főszerepét Törőcsik Franciska és Polgár Csaba játsszák, a macska Patkós Márton hangján szólal meg, további szerepekben pedig Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész lesz látható.

„A Cicaverzum nem azoknak szól, akik szerettek már bele macskába, hanem azoknak, akik valaha voltak szerelmesek a 21. században, és érezték magukat elveszettnek, megszállottnak egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. A macska motívum egy szórakoztató eszköz, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról: magányról, félelmekről, szerelemről, megnyugvásról”

- mondta a filmről a rendező.

Törőcsik Franciska szerint ez a film egyszerre szól a kapcsolódás nehézségeiről, a kiskorunktól hordozott sérüléseinkkel való szembenézésről, és erről a szürreális világról, amit néha már csak egy lépés választ el attól, hogy egy macska megszólítson bennünket az utcán.

„A Cicaverzum világa semmihez nem hasonlítható, ezért volt életre szóló élmény részt venni benne. Azért is fontos ez a mozi számomra, mert szerintem a művészet akkor fejlődik, ha fel merjük vállalni a saját ízlésünket, víziónkat, ahogy ezt Szeleczki Rozália és csapata tette. A közös cél eredménye egy szellemes, kedves, ugyanakkor abszurd és mély történet”

- fogalmazott a színésznő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás