promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a film NFI-támogatás nélkül készült, de már az előzetese is jobban néz ki
Borítókép:  Vertigo Média
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Éger a bizonyíték arra, hogy az NFI nélkül is lehet ígéretes filmet készíteni.

Magyarországon nincs, nem volt, és soha nem is lesz független filmgyártás - sugallja egyre hangosabban évek óta a Nemzeti Filmintézet, de ez nem igaz. Egyre több független film készül Magyarországon, amik aztán a nemzetközi filmfesztiválokon szép számmal kapnak díjakat, és szerencsére kis hazánkban is vannak olyan forgalmazók, akik úgy is hajlandók a mozikba küldeni egy-egy alkotást, hogy az NFI egyetlen fillért sem adott rá.

Ebbe a kategóriába tartozik az Éger című bűnügyi film is, ami Nagy Borús Levente első játékfilmje. Az alkotás előzménye a Tantrum című kisjátékfilm, Nagy Zsolt egysnittes monológja, amely szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos programjában is.

A játékfilm egy rendkívüli emberi történet, jutalomjáték valamennyi szereplője számára. A film igazi sztárparádét tartogat: az Éger szerepeiben Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor látható. A film zeneszerzője Víg Mihály, a Trabant és Balaton együttesek alapítója, aki Tarr Béla alkotótársaként kivételes filmzenék sorát szerezte (Sátántangó, Werckmeister harmóniák, A torinói ló) pályafutása során.

A történet: Az adósságot végül mindig meg kell fizetni … Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek összjátéka és a sors keze.

Az Éger november 16-án kerül országszerte a mozikba, amit a Vertigo Média forgalmaz. Az előzetesét alább nézhetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás