promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
III. Károly haláláról beszélnek a Buckingham-palotában, a király meghozta élete legfontosabb döntését
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan aggódnak III. Károly királyért, mindenki felkészült a legrosszabbra.

Tavaly szeptember 8-án gyászba borult az egész Egyesült Királyság, ugyanis 96 évesen elhunyt a britek imádott uralkodója, II. Erzsébet királynő. A legidősebb fia, Károly vette át tőle az uralkodást III. Károly király néven. Májusban volt a hatalmas koronázási ceremóniája, amin sokak meglepetésére nem vett részt Harry herceg felesége, Meghan Markle – ezzel egyértelműen jelezve, hogy nem kíván a brit királyi család ügyeivel foglalkozni.

A britek egy része nem igazán kedveli III. Károly királyt, amiért állítólag annak idején hűtlen volt az előző feleségéhez, a rajongva imádott Diana hercegnéhez, aki 1997-ben egy tragikus autóbaleset következtében elhunyt. Ettől függetlenül a király természetesen megkapja a neki járó tiszteletet az emberektől, akik a visszajelzések alapján már inkább azt várják, hogy a legidősebb fia, Vilmos kerüljön a trónra – leginkább azért, mert akkor Katalin lesz a királyné, és jelenleg ő a nép kedvence.

III. Károly király jelenleg 74 éves, és állítólag nagyon jó az egészségi állapota, de ettől függetlenül a Buckingham-palotának muszáj felkészülnie a legrosszabbra, vagyis az uralkodó halálára – akármennyire is furcsán hangzik, de már mindent előre elterveztek, és állítólag még nevet is kapott a dolog: Menai-híd hadművelet.

A temetési előkészületek elvileg már akkor megkezdődtek, mikor III. Károly király a trónra lépett. Állítólag hasonló a tervezet ahhoz, amit II. Erzsébet királynő halála után is követtek, vagyis az uralkodó elhunyta után először a családot értesítik, aztán a miniszterelnököt, majd a Nemzetközösség országait és más kormányokat. A király holttestét majd a Buckingham-palotából a Westminster Hallba viszik, ott felravatalozzák és utána a windsori kastélyban található királyi sírboltban helyezik el.

III. Károly király komoly döntést hozott ezzel kapcsolatban, ugyanis arra jutott, hogy addig nem adhatnak ki hivatalos közleményt a halálakor, amíg a család összes tagját nem értesítették a tragédiáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás