promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életre keltették Mátyás királyt és Petőfi Sándort, minden magyarnak látnia kell ezt a szenzációs videót
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mesterséges intelligenciának köszönhetően olyan magyar történelmi alakok elevenedtek meg, mint Mátyás király, Petőfi Sándor vagy Szent István király.

Manapság egyszerre elképesztő és rémisztő belegondolni abba, hogy milyen dolgokra képes a mesterséges intelligencia. Nem csoda, hogy még a szakemberek többsége is aggódik miatta, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig képes fejleszteni magát, és milyen jövőt fog eredményezni az emberiség számára – de aki látta az Arnold Schwarzenegger-féle Terminátor című filmet, az tudja, hogy bőven vannak elég durva végkimenetelei is a dolognak.

Jelenleg még ott tart az emberiség, hogy mindenki csak ámul és bámul a mesterséges intelligencia képességein, hiszen egyes AI vezérelt programok képesek akár egy teljes beszélgetést is lebonyolítani úgy, hogy a társalgó partner még csak nem is sejti, hogy nem egy valódi személlyel csacsog – ez azért nem semmi, valóban félelmetes és lenyűgöző, hogy eljutott idáig a technológia.

Nemrég kikerült az internetre két olyan videó is, amiktől köpni-nyelni nem tudtunk, ráadásul egyenesen a magyaroknak készítették őket, ugyanis a mesterséges intelligencia segítségével mondhatni életre keltettek olyan hazai történelmi személyeket, meghatározó alakokat, akik már hosszú ideje nem élnek – de most a felvételeken mégis hihetetlen módon teljesen megelevenednek.

A videókon többek között Mátyás Király, Petőfi Sándor, Szent István király, Ady Endre, Puskás Ferenc, Liszt Ferenc, Kossuth Lajos, Kölcsey Ferenc, Széchenyi István és Deák Ferenc is feltűnik, a mozgóképektől pedig minden bizonnyal az összes magyar szíve megdobban, hiszen a szemünk láttára éled fel a történelmünk, és azok fontos figurái – valóban szinte észvesztő az élmény.

Itt lehet megtekinteni a TikTokos felvételeket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás