promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatást kapott a világ legsikeresebb regénye, a rajongók önkívületi állapotban várják az új részt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aligha létezik még egy könyv, ami kicsiktől a nagyokig letarolta az egész világot és ekkora rajongóbázist sikerült volna kiépítenie.

1997-ben új időszámítás kezdődött a könyvek történetében. Ekkora történt ugyanis, hogy egy átlagos, szemüveges árva fiú levelet kapott egy furcsa bagolytól, aki élete legnagyobb kalandjára invitálta az elveszett tinédzsert. Ekkor ő még nem sejthette, hogy a varázsvilág legnagyobb alakjává válik rettenetes sorsa hamarosan a múlté lesz és az eddig elszenvedett nehézségek gyerekjátéknak fognak tűnni. Azonban jó dolgok is vártak rá: barátok, szerelem, mentor és egy család, akit tényleg magáénak érezhetett.

Biztosan kitaláltad, de igen: ebben az évben adta ki J. K. Rowling minden idők egyik legsikeresebb regényét, a Harry Pottert.

A kötet sikerén ő maga is meglepődött, mivel az egész világot beszippantotta a varázsvilág és a könyv köré valóságos kultusz épült. Hirtelen mindenki rajongó lett, minden termék Harry Potteres volt a bögrétől a takarón át az autóra ragasztható matricáig. Imádták kicsik és nagyok és bár infjúsági regénynek szánták, a felnőttek körében is hatalmas népszerűségnek örvendett.

Nyilvánvaló volt, hogy meg kell filmesíteni és bár a két és fél órás moziidőbe lehetetlen besűríteni majd 1000 oldal történését, végül a filmekben sem csalódtak az emberek.

Így vált teljessé a krónika. Az írónő azóta is rengeteg kérdést kap a folytatással kapcsolatban, rengetegen nem akarják, vagy tudják elfogadni, hogy egy korszak lezárult és el kell engedniük kedvenceiket, további életüket pedig mindenki maximum a fantáziájában képzelheti el.

Most azonban sokak szíve dobbant meg, ugyanis az írónő az ígéreteit megszegve (szerencsére) mégis új könyvvel jelentkezik! A címe pedig nem más, mint a Harry Potter: Varázs-almanach. A gyönyörű, keménykötéses díszkiadást 2023. november 10-én adják ki, addig csak előrendelhető. Ez a csodálatos, meseszép illusztrációkkal tarkított könyv egy amolyan lexikon, enciklopédia, vagy ha úgy tetszik térkép a varázsvilághoz. Minden létező információt megtalálhatsz benne, ami bármikor is felmerült benned a film kapcsán. Rajongóknak kötelező, mindenki másnak csak ajánlott.

Itt pedig egy kis hangulatcsinálónak a Harry Potter legjobb jeleneteiből egy válogatás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás