promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus magyar utalás a Harry Potter-filmekben, és tuti nem vetted észre
Borítókép:  ©Warner Bros/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy valószínűséggel elkerülte a figyelmedet a Harry Potter ezen magyar momentuma a Tűz serlegében.

A Harry Potter-filmsorozat a világ egyik legsikeresebb filmsorozata, amelyért tízmilliók rajonganak világszerte, és generációkat újra és újra magával ragad, egy univerzális mese jókról és rosszakról, a felnőtté válásról, a veszteségről, baratságról és a gyász feldolgozásáról. Igzaból mindenki úgy nézi, ahogy magának szeretné, hiszen rengeteg témát érint. J. K. Rowling zseniális világot alkotott, amely nagyon sok ember számára egy menekülési pont a mai világból is. A varázslók világa pedig később újabb spin-offokban is testet öltött, így például megérkeztek 2016-ban a Fantasztikus állatok és megfigyelésük-filmek is.

A Harry Potter-univerzumot már nagyon sokszor ízekre szedték, és újra és újra újra össze is szedték, talán nem is maradt már semmiféle titok, amit ki lehetne bontani, ám biztos, hogy vannak olyan részletek, amelyek mindig megragadják a fnatáziánkat, és jelenthetnek újdonságot nekünk a mindennapokban, ilyenek például a sorozatban előforduló bakik és hibák, amelyekből azért nagyon sok is van menet közben, vagy éppen egy-egy magyar utalás.

Mégis milyen magyar utalásról lehet szó a Harry Potter-filmekben?

Nos, a Harry Potter-ben a mágikus lények tárában van egy magyar származású sárkányfajta is, a magyar mennydörgő, amely az egyik legveszélysebbnek tartott sárkányfajta a varázslóvilág univerzumában. A magyar mennydörgő, amelyre angolul úgy is hivatkoznak mint Hungarian Horntail a negyedik kötetben Harry Potter sárkánya a Trimágus Tusán a Tűz serlegében. Testét pikkelyek borítják, 4-5 méter magas és akár 15 méter hosszú, miközben fekete színű.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás