promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitálisat bukott a Szerencsekerék, válságban a TV2 legnézettebb műsora?
Borítókép:  TV2 Play
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Itt a vége a Szerencsekerék számára?

A TV2 valamiért az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy már vasárnap műsorra tűzi a Szerencsekerék legújabb adását, ezzel viszont csak saját maguk alatt vágták el a fát, ugyanis orbitális bukás volt most Kasza Tibi és Sydney van den Bosch showja. Igaz, a TV2-t még így is jóval többen nézték a heti átlagot tekintve, mint az RTL-t, de azzal, hogy a csatorna hirtelen változtatott a hétvégi műsorrendjén, a lehető legrosszabb döntést hozták; nem mellesleg semmi értelme nem volt, amúgy is magasabb százalékponttal előzték volna meg a konkurenciát.

A Szerencsekerék vasárnapi adását a teljes lakosságban százezrekkel kevesebben követték figyelemmel, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy a nézők nem értesültek időben a rendhagyó műsorváltozásról.

Míg a hét legnézettebb Szerencsekerék epizódját 724 ezren nézték a teljes lakosságból (157 ezren a 18-49 éves korcsoportban), addig a vasárnapi részt csupán 457 ezren (a fiatalok körében 95 600-an).

Persze az RTL-en azonos idősávban sugárzott Cobra 11, illetve a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül még így sem tudott labdába rúgni a TV2-vel, de így is csúnya bukásként könyvelhető el a Szerencsekerék visszatérése.


Hozzá kell tenni, hogy az ország legpörgősebb showja továbbra is a legnézettebb produkció, és ezt a szintet úgy tudta megtartani, hogy eddig csak ismétléseket adtak belőle - míg az RTL-en premierműsornak számító Celebrandi alig tudta növelni a számait. Számokban kifejezve:

a Celebrandi 12,7 százalékos közönségaránnyal és átlagosan 104 ezer nézővel bukdácsolt egész héten, míg a Szerencsekerék átlaga 16,1 százalék és 132 ezer néző volt.

Hovatovább, most már A mi kis falunk ismétlései sem elegendők ahhoz, hogy kihúzzák a pöcegödörből az egykor legnézettebb kereskedelmi csatornát, a 32. hét nézettségi toplistájának első két helyén a Szerencsekerék, illetve a Tények áll.

Augusztus 21-én, hétfőn indul A Konyhafőnök jubileumi 10. évada, amivel az RTL ismét növelheti a nézettségét, szóval lehet, hogy a Szerencsekerék már csak ezen a héten tud a toplista élén végezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás