promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenki láthatta Columbo feleségét, többször is felbukkant a sorozatban, csak mindig más formában
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Columbo felesége igenis szerepelt a sorozatban, nem is egyszer, mégsem vetted észre.

Columbo hadnagy a televíziózás hőskorának egyik legendás alakja, aki a krimirajongók számára még mindig megkerülhetetlen. Bár sokan ma már unalmasnak tartják a zsánert - amit egyébként ez a sorozat honosított meg azzal, hogy az előtte ismert "ki tette?" típusú detektívtörténeteket megreformálta, és bevezette a "hogy kapják el?" típust -, hiszen így a néző sokkal előbb tudja már, hogy ki követte el a gyilkosságot, mint maga Columbo.

Legyen szó régi vagy új rajongókról, mindenkit ugyanaz a kérdés foglalkoztat azóta, hogy a Peter Falk nevével teljesen összeforrt hadnagy először szóba hozta:

kicsoda és hogy nézhet ki Columbo felesége?

Erre a rejtélyre soha nem fogunk választ kapni, hiszen a sorozat már 20 éve véget ért, be kell érnünk azzal, amit a hadnagy elbeszéléseiből kaptunk. Voltak, akik egyébként kétségbe vonták, hogy Columbo-nak egyáltalán van-e a történet szerint felesége - egyesek azt hitték, hogy Columbo ezekkel a magánéleti sztorikkal csupán meg akarja téveszteni a gyanúsítottakat.

Ezt azonban megcáfolja az a tény, hogy a sorozatban volt legalább három olyan személy Columbo-n kívül, aki látta, vagy beszélt a hadnagy kedveséről.

1990-ben volt a szériának egy Nyugodj békében, Mrs. Columbo című epizód, amiben a hadnagy feleségét el is temették; ebben a részben láthattunk egy fotót, aminek egyik oldalán maga Columbo látható, a másikon pedig egy csinos nő, akiről mindenki azt hitte, hogy ő a karakter felesége. Az a kép viszont csak a feleség testvérét ábrázolta.

De akkor tényleg egyetlen képkockán sem láthattuk a titokzatos hölgyet? Biztos ez?

Bár a sorozatbeli felesége soha, semmilyen formában nem tűnt fel egyik részben sem, Peter Falk párja nem egy epizódban szerepelt. A színész és Shera Danese 1977-ben házasodott össze, és egészen Peter Falk 2011-ben bekövetkezett haláláig együtt is maradtak. A hölgyet összesen hat epizódban láthattuk különböző szerepekben:

  • Gyilkosság, mint önarckép
  • Végzetes nyom
  • Titkos ügyek
  • A rocksztár gyilkos
  • Az ínyenc gyilkos
  • Két detektív, egy gyilkosság
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás