promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus egyiptomi titokra derült fény, végre megfejtették az évezredes rejtelmet, a modern technológia vezetett a szenzációs eredményhez
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyiptomra összpontosító arc-rekreációs projektbe kezdtek, a végeredmény csodálatos lett. Nézd meg, hogy néznek ki az ókori uralkodók.

Az egyiptomi római korban múmiaként megőrzött halottak valósághű portréi régóta izgalomban tartják a mai tudományt, hiszen ki ne lenne kíváncsi arra, vajon hogy nézett ki egy egyiptomi fáraó, akiket istenként tiszteltek és isteni hatalmat és erőt tulajdonítottak neki.

Ezt a rejtélyt a mai tudósok csak a technológia fejlődésének köszönhetően kezdik megfejteni. 

A történelmi arcrekonstrukciók olyan módon nyújtanak bepillantást a múltba, hogy vizuálisan is kapcsolatba kerülhetünk ősi elődeinkkel. Meg kell azonban jegyezni, hogy ezeknek a rekonstrukcióknak a többsége, bár empirikus bizonyítékokon alapul, tanult értékeléseken alapul, így az egyén arcszerkezete megközelítőleg élethű. Ezt figyelembe véve nézzünk meg hat arcrekonstrukciót az ókori egyiptomiakról, a Kr.e. 15. századtól a Kr.e. 1. századig.

Kicsit ijesztő, ahogyan a technika segítségével holtakat tudunk szinte élővé varázsolni, ha csak egy videó erejéig is.

Kimondottan szép, szabályos arcokat rekonstruáltak, ha bízhatunk a technológiában.

 De hogy ne lenne Nefertiti ókori egyiptomi királyné csodaszép, hiszen nevében is benne rejlik a szépség: Nofretete; jelentése: „a szépség megérkezett”) Mellszobra az ókori egyiptomi művészet egyik legismertebb alkotása, ez alapján rekonstruálták, hogyan is nézhetett ki.

Nefertiti-rejtélye, hogy hol fekszik a királyné mai napig lázban tartja az egyiptológusokat, bár tavaly felreppent a hír miszerint a Az egyiptomi sztárrégész-professzor, Hawass aki a Magyarországon is megrendezett Tutanhamon rejtélyei és kincsei című kiállítás fővédnöke volt megtalálhatta Nefertiti sírját, mégpedig Tutanhamon fáraó sírja rejtheti Nefertiti maradványait, de egyelőre erre egyértelmű bizonyíték még nem került elő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás