promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fél Budapest ezt a hírneves lakóházat kereste 16 évig, nem csoda, hogy mindenki meg akarta találni
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

16 évbe telt megtalálni azt a lakóházat, amit égre-földre kerestek a budapestiek.

Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor az RTL Klubon annak idején elindult a Barátok közt. Akkoriban mindenki arra volt kiváncsi, hogy hol található Budapesten az a lakóház, ami a produkció intrójában jelent meg. Még a médiában is többen megírták, hogy a sorozatbeli Mátyás király téren álló épület valójában a 19. kerületi Kós Károly téren lelhető fel, de van egy másik lakóház a fővárosban, ami ugyancsak az RTL révén vált híressé, azonban a mai napig csak kevesen tudják, hogy pontosan hol van.

2000-ben indult el a Bajor Imre, Gálvölgyi János, és Hernádi Judit főszereplésével készült Pasik! című helyzetkomédia sorozat, amiben Palika és Ernő mindennapos harcát követhettük Jucus kegyeiért. Az Árpa Attila jegyezte széria 4 évadot élt meg, egészen 2003-ig vetítette az RTL Klub. Mostanában az RTL Gold-on ismétlik az epizódokat, de a legtöbb rész a videómegosztó oldalakon is elérhető.

Nemcsak a sorozat intrójában, de minden epizódban is, mint bizonyos idő eltelését jelző vágóképként mutattak egy régi, három emeletes, barna lakóházat, ahol a történet szerint a szereplők laktak. Persze ahogy a Barátok közt esetében, a Pasik!-at is egy berendezett stúdióban vették fel, azonban a napi sorozattal ellentétben a sitcomban soha nem voltak külső helyszínen rögzített jelenetek. Ettől függetlenül a nézőket furdalta a kiváncsiság, hogy hol található az az épület, ami folyamatosan megjelenik az epizódokban.


Erről egyetlen cikket sem találhatunk az interneten, egyedül a gyakorikérdések.hu-n hozta fel valaki a témát. Bár sokan próbáltak utánajárni a dolognak, sokáig senki sem tudta megtalálni a híres épületet. Egyetlen hozzászóló volt forró nyomon, aki a Széll Kálmán tér közelében talált egy hozzá hasonló házat, végül 2016 januárjában találta meg, amit annyian kerestek.

A ház még ma is áll, bárki megcsodálhatja Budapest 1. kerületében, a Logodi utca 29-es szám alatt.


(Fotó: Google Maps/Screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás