promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brad Pitt kimondott egy magyar nevet, amitől libabőrösek lettek az amerikaiak
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Brad Pitt hirtelen egy magyar névvel döbbentette meg az amerikaiakat.

Létezik egy film, amiben Brad Pitt együtt játszott Bruce Willisszel, és amiben a Trója sztárja kimondott egy magyar nevet. Ezt a bizonyos filmet a Monty Python társulat egykori tagja, Terry Gilliam rendezett, és az időutazásról szól.

Az idő és az emlékezés problémái köré szerveződő történet a 12 majom címen lett bemutatva 1995-ben; ebben látható egy jelenet, amiben Brad Pitt lefuttat egy rövid elmélkedést a kézmosás fontosságáról, a kórokozókról, és Semmelweis Ignácról, akit őrültnek nevez.

A történet szerint járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

Az egyik jelenetben - ami a diliházban játszódik - Brad Pitt karaktere egyszercsak felpattan au ágyból, és elkezd megállás nélkül beszélni a bacilusokról Bruce Willis-nek, kifejtve, hogy a kórokozók a 18. században még nem léteztek, senki sem beszélt róluk, majd jött Semmelweis.

„Ez a Semmelweis megpróbálja meggyőzni az embereket, főleg a doktorokat, hogy vannak ezek a kórokozók, pici, láthatatlan csúfságok, amik behatolnak a testbe, és megbetegítik. Megpróbálja meggyőzni az orvosokat, hogy mossanak kezet. Mi ez a pasas? Őrült?”

- hangzik el a filmben.

Remélhetőleg Amerikában is tudták néhányan, hogy ki volt az a Semmelweis Ignác, itt a megdöbbenés inkább amiatt lehetett, mert 1995-ben senki sem számított arra, hogy Brad Pitt éppen őt fogja szóba hozni a film egyik jelenetében. Nem kisebb meglepetést okozott a magyar nézőknek is, és bár a 12 majmot nem a színész legjobb filmjének tartják, abban egyetértenek, hogy ez a jelenet több, mint parádés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás