promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hirtelen magyarul szólalt meg John Travolta, lefagytak az amerikaiak
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

John Travolta egyetlen szót mondott magyarul, de teljesen hibátlanul.

Sokszor láttunk már olyat, hogy egy külföldi színész magyarul szólalt meg valamelyik filmjében, és olyanra is többször volt példa, hogy hazánk fővárosának nevét mondták ki. A zömében nálunk forgatott A kém-ben igen sokszor hallható Budapest neve, de a Marvel Filmes Univerzum több alkotásában is hallhatjuk főként Fekete Özvegy és Sólyomszem szájából.

Jason Statham is egyszer hibátlanul mondta ki Budapest nevét, mégpedig A feláldozhatók első részében, aminek következő epizódja szeptemberben érkezik a mozikba.

Bizonyára a legtöbben nem is emlékeznek arra, hogy egyszer John Travolta is utalt a fővárosunkra az egyik filmjében. A Nicsak, ki beszél?, a Grease, és az Ál/arc sztárja a 22 évvel ezelőtt bemutatott Kardhal-ban mondta azt, hogy

„Ez lenne a legnagyobb sztori Bostontól Budapestig”.

Mondani sem kell, hogy az amerikaiakat nagyon meglepte - már akik egyáltalán tudták akkor, hogy Budapest hol található -, de a magyar rajongókat még inkább, hiszen John Travolta teljesen hibátlanul mondta ki a magyar főváros nevét. Az ilyen pillanatok minden mosolyra derítik a hazai nézőket, de vannak olyan esetek, amikor nem igazán tudjuk megmagyarázni, hogy miként is került bele kicsiny nemzetünk egy hollywoodi produkcióba.

Emlékezzünk csak vissza arra, hogy J.K. Rowling Magyar Mennydörgőnek nevezte el az egyik rettenetes sárkánytípust a Harry Potter és a Tűz Serlegében, míg a Disney-égisze alatt készült A varázslótanonc-ban előidéznek egy "magyar tükörcsapda" nevű bűbájt, ami nyilván jól hangzik, de egyébként nincs megmagyarázva, hogy Nicolas Cage varázslatát miért éppen így hívják. Ráadásul ez nem csak a szinkronos fordítás műve, eredeti nyelven is úgy mondják, hogy

Hungarian Mirror Trap.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás