promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális átalakulás? Így néz ki 78 évesen A Gyűrűk Ura egyik legnagyobb sztárja, aki csapataival mindig megmentette hőseinket
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Gyűrűk Ura-trilógia a világ egyik legjobb trilógiája, világszerte százmilliók imádták hőseink sztoriját, amelyben az abszolút jó legyőzi az abszolút gonoszt. De mi lett a híresebb szereplőkkel?

Szinte hihetetlen de már több mint két évtizede került mozikba A Gyűrűk Ura-trilógia első filmje, A gyűrű szövetsége, 2001-et írtunk, és egy merőben más világot éltünk még ekkor. A jóról és a rosszról szóló mese óriási siker lett a mozikban. Többek között olyan világsztárokkal a főszerepben, mint Viggo Mortensen, Elijah Wood vagy éppen Orlando Bloom. A filmben számos ikonikus karaktert is kaphattunk, ilyen például a bölcs és határozott Théoden király, Rohan uralkodója is, aki lovasnépével mindig a legjobb időpontban jelent meg, amikor már a csata úgy tűnt, hogy elveszik, a király visszatért, és az orkok hadára zúdult.

Théodennek a három részből kettőben is óriási szerep jutott.

A filmekben Théoden alakját Bernard Hill viszi elénk, aki talán kevesebbeknek lehet ismert úgy is, merthogy a szakáll bizony nagyon sokat elfedett, de ő volt a kapitány is, Edward Smith is a Titanic című filmben. de szerepelt többek között Clint Eastwood nagysikerű 1999-es filmjében us, amely a magyarban Az igazság napja címet kapta. A brit színész számtalan nagyobb filmben is szerepelt, így még egy kisebb szerepben láthattuk többek között a híres Valkűr című filmben, amely a leghíresebb merényletet mutatja be Hitler ellen a második világháború végnapjaiban.

Bernard Hill amúgy rengeteg interjút ad, így a 78 éves színészt, aki még mindig aktív, nagyon sokat láthatjuk például feltűnni a YouTube-on beszélgetős műsorokban, de a hangját is sokszor lehet hallani podcast-adásokban a különböző platformokon.

Így néz ki most Bernard Hill:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás