promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos hibát találtak A Pogány Madonnában, kínos, hogy ez benne maradt
Borítókép:  Port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

42 után röhejes bakit szúrtak ki A Pogány Madonnában.

A Bud Spencer és Terence Hill-filmek sikere után a magyar filmiparban is megpróbálkoztak a pofonosztós vígjátékokkal; de szó sem volt arról, hogy a magyarok másolni akarták volna az olaszokat. Bujtor István egy régebbi tévéműsorban elmondta, hogy maga Bud Spencer javasolta neki, hogy készítsen itthoni környezetben egy "piedonés" filmet. Így születtek meg az ugyancsak örökérvényű, klasszikus Ötvös Csöpi-filmek, amikben Bujtor István volt Bud Spencer magyar megfelelője, míg a szintén több alkotásban is kiemelt szerepet kapott Kardos doktort Kern András játszotta.

1981-ben mutatták be a Csöpi-filmes sorozat első részét, A Pogány Madonnát, aminek forgatókönyvírója és rendezője Mészáros Gyula és Bujtor István volt. Ez eredetileg egy kétrészes tévéfilm lett volna, de amikor Bujtor a Sándor Mátyás forgatásának szünetében találkozott Bud Spencerrel, az olasz sztár azt javasolta neki, hogy ne tévé-, hanem inkább mozifilmként készítse el.

Ebben az alkotásban látható egy jelenet, amiben Ötvös Csöpi tekegolyó módjára behajít egy bűnözőt a bábuk közé. Bud Spencernek van egy hasonló jelenete a Bűnvadászok-ban, és emiatt elterjedt egy olyan városi legenda, hogy az olaszok A Pogány Madonnából vették az ötletet. Valójában ez egy súlyos tévhit, ami azzal magyarázható, hogy Bud Spencer és Terence Hill vígjátékát csak jóval később, 12 évvel az anyaországi bemutató után vetítették a hazai mozikban (1989-ben), így aztán sokan azt hihették, hogy az abban látottakat rólunk másolták.

A Pogány Madonna persze nem csak abban hasonlít a pofonosztós olasz filmekre, hogy rendkívül szórakoztatóak, hanem ugyanúgy tele vannak hibákkal is. Az egyikre éppen szemfüles olvasónk hívta fel a figyelmet, miután látta A tanú-ban kiszúrt bakiról publikált cikkünket.

„Esetleg azt már jelezte valaki, hogy Bujtor István A Pogány Madonnájában az angol Mercedes nem jobb-, hanem balkormányos? Egyértelműen látszik, amikor Soltész karambolozik vele”

Olvasónk el is küldte a filmrészletet, amiben valóban jól látható, hogy az angol rendszámtáblával ellátott autóban bizony rossz helyen van a kormánykerék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás