promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fura magyar feliratokat találtak Dél-Amerika közepén egy sziklába vájva, lehetetlen, hogy ott legyenek?
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dél-Amerikában bukkantak rá a fura feliratokra, amely azóta is vita tárgya.

Az nem is olyan meglepő már, ha a világ valamelyik táján magyar feliratot találnak, ám annál érdekesebb a dolog, ha több száz, esetleg ezer évvel ezelőttről pillanthatunk meg ilyen feliratot, amelyeknek furcsa történetük lehet. Ha nem is nyer elismerést a lelet a tudományos világ részéről, akkor is izgalmas lehet megvizsgálni, hogy miért pont ezeken a helyeken bukkanhatunk ilyen feliratokba. Korábban több cikkben is lehetett olvasni arról, hogy létezik egy ezer éves kő Amerikában, amelyen magyar rovásjelek láthatók, a yarmouti nyelvemléket pedig hozzá ia kapcsolták a vikingekhez, akik először jutottak el Amerikába, és vannak legendák arról, hogy bizony a fedélzeten lehetett egy magyar származású felfedező is velük, így pedig azonnal sokkal közelebb érezzük magunkhoz a történetet.

Íme két magyar elmélet olyan feliratokra, amelyek rejtélyesek.

A yarmouti kő amúgy létezik tényleg, és korábban a Nyest egy hosszabb cikkben is összefoglalta azokat azállításokat, amelyek a kőről készültek, ők arra jutottak, és ez látható a rendelkezésre álló adatokból, amelyek magyar szálra nem utalnak. Adott egy kő, melyen rejtélyes felirat található. Ez, mint vésett írás, felszínesen emlékeztet a rovásírásra. Akár csak a rúnákra.

Ám van még egy érdekes felirat Amerikában, amelyet a magyarokhoz kötnek olykor több könyvben is, ez pedig Paraguayban található. Ezek tulajdonképpen indiának által készített sziklarajzok, és óriási turistalátványosságoknak számítanak. Korábban pedig több oldalon is lehetett olvasni, hogy a 20. században ezekhez olyan jelentéstartalmakat tulajdonítottak, hogy magyar pálos szerzetesek készíthették ezeket, akik részt vehettek Dél-Amerika belő részének meghódításában. Ám levéltári adatok ezeket a feltételezéseket nem támasztják alá. A témának viszont óriási irodalma van a mai napig.

Ám rengeteg érdekességet hallhattok még rovásírásos emlékekről a sumerokkal összeüggésben is, az alsótatárlaki lelet az egyik legizgalmasabb:

(Forrás: Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás