promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy külföldi felvette videóra, ahogy kimondja a 44 betűs magyar szót - az internet megőrül érte
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha éles szemmel járunk, elképesztő videókba bukkanhatunk.

A nyelv mindig is egy központi kérdés lesz az emberek életében, hiszen folyamatosan arra vagyunk ösztönözve, hogy megszólaljunk idegen nyelven is, hiszen a magyart nagyon kevesen beszélik a világon, ám a nyelvtanulás mellett azt is imádjuk, ha valaki a mi nyelvünkön szólal meg. Megtiszteltetésnek vesszük, ha valamely külföldi a mi nyelvünkön szólal meg, főleg akkor, ha valamilyen különleges dologra vállalkozik. Merthogy számtalan hollywoodi színész vagy riporter bevállalja azt, hogy magyarul meg tud szólalni, köszönni vagy éppen egy-egy érdekes szót mondani, de nagyobb vállalkozásba már nem bocsátkozik.

Nem úgy egy YouTube-csatorna, a Lingualizer, amelyet fiatalok készítenek fiataloknak. Nagyon sok videójuk pedig már azért is érdekes, hiszen rendkívül érdekes kérdéseket tesznek fel a fiataloknak, a válaszokból pedig rengeteget lehet tnaulni. Van egy sorozatuk is, amelyben a leghosszabb szavakat ejtik ki egy-egy ország nyelvén, vagyis legalább megpróbálkoznak velük, hiszen egyáltalán nem egyszerű vállalkozásról van szó, még az anyanyelvű beszélők számára sem könnyű, nemhogy annak, aki most próbálja először.

Az egyik részben jön a 44 betűs magyar szó is, a megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért, és bizony ezt ényleg nem egyszerű vállalkozás. A YouTube-ra feltöltött videóban amúgy más nemzetek leghosszabb szavai is szerepelnek, érdemes lehet ezeket is megnézni, hogy nekünk vajon hogy mennének ezek. És persze ki is lehet próbálni, a videó egy sorozat része, ahol minden országból jön a leghosszabb szó.

A magyar próbálkozás 3 és fél percnél jön a videóban, amelyet már több mint 600 ezren néztek meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás