promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért az 5 perces magyar rövidfilmért rajonganak most Amerikában, nem véletlenül
Borítókép:  Gál Sanyi
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hátborzongató magyar rövidfilm, ami meghódította Amerikát.

Egymás után zsebeli be a díjakat Amerikában Gál Sanyi FrighTime című rövidfilmes horrorantológiájának első része, amit az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon is láthattunk. A mindössze 5 perces, hátborzongató, profi szinten elkészített alkotás ráadásul korábban elérte azt, amit hazai rövidfilmnek eddig még sosem sikerült: A látogatás című dán horror kísérőfilmjeként vetítették hosszú heteken át az ország Cinema City mozijaiban.

A FrighTime ötletgazdája és tervezője Gál Sanyi, aki korábban olyan nemzetközileg is díjazott filmeket készített, mint a Defekt vagy a Messze az otthon, a gyártása pedig az I'm Film PRODUCTION támogatásával készült, Csernai Judith producer vezetésével. A kisfilm operatőre a szakmában elismert Pápai Dániel, zeneszerzője pedig Grósz Arthur, aki többek között a Keresztanyu, A pince, és A pásztor zenéit komponálta.

A FrighTime első epizódja a "Legjobb horrorfilm" kategória díját kapta meg New York-ban és Los Angeles-ben, mégis a rendező a mozis forgalmazást tekinti az eddigi legnagyobb elismerésnek, amit alkotói pályája során kapott.

„A moziban ülve azt tapasztaltam, hogy a nézők meglepődtek, hogy magyar horrort látnak. De ami ennél fontosabb, hogy tetszett is nekik. Figyeltem a reakciókat, amikor összesúgtak, vagy a szemüket takarták el egy-egy pillanatnál. Azt éreztem, hogy működik amit csináltunk”


(Fotó: Gál Sanyi)

Gál Sanyi és stábja pedig itt nem áll meg. Jelenleg zajlik a FrighTime második részének az előkészítése, de tervben van egy nagyjátákfilm is, amivel a Nemzeti Filmintézetnél akarnak pályázni. A rendező nagyon szeretné, ha a horror műfaj is helyet kapna a hazai kínálatban, és meglátása szerint erre nemcsak alkotói, de nézői oldalról is van igény.

A FrighTime második részét bárki támogathatja, hiszen elindult egy közösségi finanszírozós kampányoldal, ahol akár egy csekély összeggel is hozzá lehet járulni a produkció elkészüléséhez. A díjnyertes, Magyar Mozgókép Fesztiválon is bemutatott első epizódot pedig alább nézhetitek meg.

A FrighTime #1 mától bárki számára elérhető! Fogadjátok szeretettel a horrorkollekciónk első részét, ami egy nagy álom kezdete. FrighTime #1 Is Available Now! Welcome to the very first part of our short horror collection, which is the beginning of a big dream. Watch It Today! #magyarhorror #ImFilm #shorthorror #hungarianhorror #awardwinning

Posted by FrighTime on Friday, July 14, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás