promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiánypótló magyar akciófilm érkezik, az Arkangyal Egyes-nek már az előzetese is bitang erős
Borítókép:  Lakatos Márk
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tavasszal jön az Arkangyal Egyes című magyar akciófilm, aminek már az előzetese többet ér, mint a sok száz milliós mozifilmjeink.

Szépen lassan egyre nagyobb figyelmet kapnak a magyar független filmesek. Gál Sanyi horrorisztikus rövidfilmjét, a Frightime-ot A látogatás című dán alkotás kísérőfilmjeként vetítették a magyar mozikban, tavasszal pedig érkezik Peter Noel ígéretes scif-ije, a 129, ami a nem túl távoli jövőben, 2063-ban játszódik.

Azonban egy ütős akciófilm is debütál majd hazai fronton, mégpedig Az Ostrom-széria előzményfilmje, az Arkangyal Egyes. Lakatos Márk évek óta foglalkozik filmezéssel, emellett sport és küzdősport-orientált családban nőtt fel, így aztán a pandémia alatt megszületett az ötlet, amivel össze tudta gyúrni a kettőt.

Igen alacsony költségvetésből, két nap alatt forgatták le az első Ostrom-filmet, amiben a rendező az önvédelmi rendszer technikáit ötvözte egy izgalmas sztorival. Ezt követte 2021-ben Az Ostrom közel egy órás 2. része, amivel már nemzetközi filmfesztiválokra is bejutottak az alkotók, most pedig egy igazi mozifilm hosszúságú akciódömpinggel térnek vissza, egy ütős és pörgős előzménysztorival, ami az Arkangyal Egyes címet kapta.

„Izgalmas lett, tele olyan témafeldolgozással, akciójelenettel és szereplőkkel, amiket mindig is szerettem volna képernyőn látni. 102 percben pedig megkíséreljük visszarepíti a nézőket tíz évvel az első kettő rész előtti időszakba. Mint mindegyik Ostrom projekt, a csapat állandóan azon van, hogy magasabbra tegyük a lécet. Több a karakter, több a sztori, a küzdelmek pedig durvábbak. A széria minden fejezetében megpróbálunk egy nagy, egysnittes bunyóval előrukkolni, most se lesz másképp. Messze túlszárnyaltuk az eddigi koreográfiát, kameramunkát”

- mesélte a Promotions-nek a széria megalkotója, Lakatos Márk, aki igen gondosan válogatta össze a szereplőket.

(Fotó: Melo Sándor)

Nyutali Norbert ismerős lehet akár a tv-nézőknek is, hiszen szerepelt az RTL nagysikerű sorozatában, a Keresztanyu-ban, emellett több független produkcióban is - például a Torres Dani főszereplésével készült Évforduló-ban, valamint a hamarosan bemutatásra kerülő bűnügyi-thrillerben, a VULPES: Az állatkínzók rémében. A rendező elmondása szerint egy rendkívül türelmes és odaadó színészt ismert meg Norbertben, aki előtt nincs kihívás, és mindig 100 százalékos teljesítményt nyújt.

Nyutali Norbert nem titkolja, hogy mindig is vonzotta az akciófilmek világa, de mind ez idáig nem adatott esélye szerepelni egyben. Néhány éve még sportextra statisztaként kezdett el a filmezésben tevékenykedni, de most az Arkangyal Egyes egy komoly mérföldkő lehet a karrierjében.

„Hatalmas lépés ez nekem a statiszta világból a komolyabb lehetőségek és szerepek felé. A forgatás a stábbal egy hihetetlen élmény volt, csupa jó embert, barátot, kollégát ismertem meg, akikkel azóta más projektben is együtt dolgozunk. Márk egy nagyon tehetséges, agilis, céltudatos rendező, operatőr és forgatókönyvíró. Nagyon jó volt a csapattal együtt dolgozni. Örök élmény marad”

- mesélte nekünk a színész, aki szerint tévhit, hogy csak az amerikaiak tudnak jó akciófilmeket csinálni, és véleménye szerint az Arkangyal Egyes lesz erre a bizonyíték.

(Fotó: Melo Sándor)

Úgy véli, a hazai közönség is igényelné a jó magyar akciófilmeket, de jelenleg nincsenek olyan karakterszínészek Magyarországon, akik mind fizikálisan, mind karakterben hozni tudnák ezt a figurát.

Az Ostrom: Arkangyal Egyes-t valamikor tavasszal fogják bemutatni, de Lakatos Márk elárulta, hogy 2023-ban kezdődnek meg a 3. epizód, Az Ostrom: Háborús Övezet forgatási munkálatai, ami egy 2 órás, akciódús, méltó lezárása lesz az egész szériának. Az Arkangyal Egyes előzetese alább nézhető meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás